İkinci El Eşya Satanlarda Stoklar Tükendi

Güncelleme Tarihi:

İkinci El Eşya Satanlarda Stoklar Tükendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 13:21

ELAZIĞ'DA,İKİNCİ EŞ EŞYACILAR DA STOKLAR TÜKENMEYE BAŞLADI

Elazığ’da üniversite öğrencilerinin gelmesiyle beraber ikinci el eşya satıcılarında stoklar tükenmeye başladı.
Elazığ Fırat Üniversitesi’nin eğitim-öğretim yılı başlamasıyla birlikte şehre gelen öğrenciler esnafta hareketlilik sağladı. Özellikle barınma ihtiyacı için ev düzmek isteyen öğrenciler ikinci el eşya satıcılarına başvurdu. Aylardır hazırlık yaparak üniversite öğrencilerini bekleyen ikinci el eşya satıcıları ise yoğun mesai harcayarak öğrencilerin taleplerini karşılıyor. İkinci el eşya satıcısı Hıdır Erkek, öğrencilerin gelmesiyle beraber 2 haftadır işlerinde yoğunluk yaşadıklarını ve önceden stokladıkları eşyaların neredeyse bitmek üzere olduğunu söyledi. Öğrencilerin derslerinden fırsat buldukça gelip ev eşyalarını aldıklarını ifade eden Hıdır Erkek, “Öğrencilerin gelmesinin bize faydası oluyor. Yoğun geçiyor. Öğlen yemeklerini akşama doğru yediğimiz oluyor. Çeşitlerimiz, yavaş yavaş depolarımızdaki malzemeler erimeye başlıyor. Çeşitlerimiz bol olduğu için hiçbir müşteriye yok çekmiyoruz. A’dan, Z’ye çeşit bulundurabiliyoruz. Şuanda işlerimiz çok iyi. Genelde öğrencilerin kişiye özel odalarını oluşturması için bir kampanya yaptık. Bütün ranzalar, çalışma dolapları, elbise dolapları, çalışma masaları ve sandalyeler bizde olduğu için komple bir öğrencinin evini, bir öğrencinin odasını tamamlayan bütün eşyaların hepsini 200 TL diye bir kampanya yaptık. Bu kampanya bayağı tuttu. Günde 3,5 takım, hatta bir ekibe 3 takım bile verdiğimiz oluyordu. Bunları tüketmeye başladık. Bunlar erimeye başladı. Onun haricinde zaten ortak giderleri beyaz eşya, oturma gurubu vesaire zaten bunlar öğrencilerin ortak eşyalarıdır. Ortak giderlerde iyi bir çamaşır makinesi ve buzdolabı 150 TL’ye veriyoruz. Onun haricinde doğal gazlı ocaklarıdır, oturma gruplarıdır bunların hepsi toplam 1000 TL’yi bulmuyor. Öğrenciler gayet memnun, fiyatlar uygun, çeşit bol” dedi.
"DEPOLARIMIZ YAVAŞ YAVAŞ BOŞALIYOR"
Öğrencilerin gelmesiyle birlikte eşya stoklarının azaldığını ifade eden Hıdır Erkek, “Öğrencilerin ilgisi büyük, satışlarımız da arttı. Depolarımız yavaş yavaş boşalıyor. Zaten bir yıldır bu sezonun gelmesini bekliyorduk. Allah’a çok şükür şuanda işlerimiz iyidir. Öğrenciler ders aralarında fırsat buldukça, özellikle cumartesi ve pazar günleri hafta içlerinin çok üstünde bir yoğunluk oluyor. Cumartesi ve pazar günleri aşırı yoğunluk oluyor. Öğrenciler boş olduğu zamanlarda gelip eşyalarını seçiyorlar, bakıyorlar ve gün belirliyorlar. Hafta içi belirleyip hafta sonu alcağız diyorlar. Bazıları boş derslerinin olduğu zamanlarda gelip alış verişini yapıyorlar. Tempomuz yoğun bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.
"AİLENİN OLDUĞU GİBİ ÖĞRENCİNİN DE GEREKLİLİKLERİ VAR"
Öte yandan şehre yeni gelen ve ev eşyası satın alan öğrenciler ise, “Bugün alış veriş yapmaya geldik. Yeni bir öğrenci evi için. Öğrenci evinde yine gereklilikler var. Bir ailenin olduğu gibi bir öğrencinin de gereklilikleri var. Yatak, buzdolabı, çamaşır makinesi ve askılık gibi. Bunlar olmazsa olmazlardır. Bakacağız fiyatlar uygunsa eğer buradan alış verişimizi yapmaya çalışacağız. Her öğrencinin maddi durumu tam olmadığından ikinci elcilere genelde gidiyor. Sıfır eşyayı 600, 700 liraya alacağına gelip bu gibi yerlerde 150, 200 liraya bulabiliyorsun” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!