'İkinci darbe iddiaları OHAL için mi ortaya atılıyor?'

Güncelleme Tarihi:

İkinci darbe iddiaları OHAL için mi ortaya atılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 16:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, "AKP, OHAL sopasını elinden bırakmak istemiyor. '2. darbe olacak' iddiaları OHAL'in uzatılmasına zemin yaratmak için mi ortaya atılıyor? Her üç ayda bir benzer iddialar tedavüle sokulabilir. Deprem tellallarının yerini darbe tellalları alacak gibi görünüyor" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "AKP, OHAL sopasını elinden bırakmak istemiyor. '2. darbe olacak' iddiaları OHAL'in uzatılmasına zemin yaratmak için mi ortaya atılıyor? Her üç ayda bir benzer iddialar tedavüle sokulabilir. Deprem tellallarının yerini darbe tellalları alacak gibi görünüyor" görüşünü savundu.

Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından, "OHAL'in uzatılması" tavsiyesi çıkmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

OHAL sürecinde çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile Meclis'in adeta devre dışı bırakıldığını öne süren Cankurtaran, Türkiye'de adeta bir OHAL rejiminin yaşandığını, iktidarın bunu istediği zaman muhaliflerin tepesine vurmak için bırakmak istemediğini iddia etti.

Haberin Devamı

İktidarın OHAL'i uzatmak için çeşitli bahaneleri devreye sokabileceğini belirten Cankurtaran, "AKP, OHAL sopasını elinden bırakmak istemiyor. '2. darbe olacak' iddiaları OHAL'in uzatılmasına zemin yaratmak için mi ortaya atılıyor? Her üç ayda bir benzer iddialar tedavüle sokulabilir. Deprem tellallarının yerini darbe tellalları alacak gibi görünüyor" ifadesini kullandı.

YOZGAT'TAKİ YASAĞA DA TEPTİ

Cankurtaran, Yozgat Valiliğinin OHAL kapsamında il genelinde faaliyet gösteren tüm bar, pavyon, gazino gibi alkollü içecek tüketilen umuma açık yerleri kapattığı yönünde haberlerin yer aldığını anımsatarak, şu görüşleri savundu:

"Bazı kamu görevlileri OHAL'den kaynaklanan yetkilerini bir yerlere şirin görünmek ya da kendi ideolojilerine göre uygulamak isteyebilir. Ancak suç olaylarına neden oluyor gerekçesiyle içkili mekanların kapatılması tek kelimeyle yetkinin suistimal edilmesidir. OHAL süreci sadece siyasi hakların değil kişisel tercihlerin de kısıtlanmasının aracı haline gelebilir. Bu bile OHAL sürecinin uzaması durumunda Türkiye'nin nerelere gidebileceğinin bir göstergesi. OHAL, 'darbe sonrası güvenlik ortamı sağlansın' diye getirildi, bir çeşit 'mahalle baskısının aracı haline gelsin' diye değil. Hükümet bir an önce bu konuyu inceleyerek yanlıştan dönülmesini sağlamalı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!