İkinci alt geçit iki ay içinde tamamlanacak

Güncelleme Tarihi:

İkinci alt geçit iki ay içinde tamamlanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 15:10

İkinci alt geçit iki ay içinde tamamlanacak

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi’nin Gazi Lisesi kavşağındabaşlattığı alt geçit çalışması hummalı bir şekilde devam ediyor. Fore kazıkların tamamlandığı ve kazı çalışmalarının yoğunlaştığı projede altyapıdaki içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının deplasesi de yapıldı.
Çalışmaların devam ettiği Gazi Lisesi Kavşağı’nda; Esentepe mevkiinden gelen araçlar kavşak trafiğine takılmadan alttan Kümbet mevkiine direkt geçecek. Zübeyde Hanım Caddesi ile Buhara Caddesi altgeçitle birbirine bağlanacak. Kavşağın üstünde ise yine dört yoldan trafiğin akışı birbirine bağlanırken sıkışıklığın önüne geçilmiş olacak. Alanda yapılan çalışmaları inceleyerek bilgi alan Belediye Başkanı Sami Aydın, ekiplere yer yer talimatlar vererek çalışmalarında başarı diledi.
Çalışmalar esnasında kısmen de olsa oluşan toz ve toprağa rağmen vatandaşların mennuniyetin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Başkan Aydın ise 3 aylık bir süre içerisinde yapımı planlanan alt geçitte bir ayın geride kaldığını hatırlatarak geri kalan 2 ay içinde projenin tamamlanacağını kaydetti. Projenin bittiği zaman kolay gibi göründüğünü ancak doğalgaz, elektrik, yağmursuyu ve kanalizasyon gibi altyapıda birçok hatta işlem yapıldığını anlatan Başkan Aydın, "Normal şartlarda altgeçidin içinde birikecek suyu pompa ile tahliye ederken burada alanın doğal eğiminden faydalanarak İstasyon Caddesi’ne bağlayacak bir altyapı çalışması gerçekleştirdik. Ne kadar yağış alırsa alsın inşallah hiç bir sıkıntı oluşturmayacak" şeklinde konuştu.
Projenin; yeni yapılan Karşıyaka Köprüsü ve DSİ Köprülü Kavşağı’nı Kümbet Bölgesi’nden Mevlana Tüneli’ne, oradan da Alibaba üzerinden Yeni Numune Hastanesi’ne bağlayan ana arter olduğunu kaydeden Başkan Aydın, "Bu yüzden alt geçidin çok büyük önemi var. Tüm ekibe kolaylıklar diliyorum. Şehrimiz için hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!