İkili konserlerin başarısı üçlüleri başlattı

Güncelleme Tarihi:

İkili konserlerin başarısı üçlüleri başlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00

Son iki yıldır, hemen hemen her organizasyon şirketi, yaz konseri programına ikili konser koymaya başladı. Müzisyenler, genellikle organizatörlerin isteğiyle bir araya geliyor. Kimisi birlikte albüm yaptığı için tercih ediliyor, kimisi müzik tarzı birbirine yakın olduğu için. Seda Sayan ve Nihat Doğan gibi, sevgili oldukları için birlikte sahneye çıkanlar bile var.

Beraberlikleri en uzun ve başarılı olan ikililer, Bülent Ortaçgil & Zuhal Olcay, Funda Arar & Kıraç ve Cenk Eren & Nükhet Duru. Bu yazın yeni ikilileri ise Aşkın Nur Yengi& Levent Yüksel, Hande Yener& Rafet El Roman, Kibariye & Adnan Şenses, Muazzez Abacı& Ebru Gündeş ile Keremcem& Sibel Alaş. Bu yaz ilk kez üçlü konserler de deneniyor. Ay sonunda Miniatürk’te iki ilginç 3’lü konser var. İlki 22 Ağustos’ta Sunay Akın, Sertab Erener, Redd konseri, diğeri 28 Ağustos’ta Feridun Düzağaç, Bülent Ortaçgil ve Pinhani.

Aynı müzik şirketiyle çalışan şarkıcıların sahneye birlikte çıkması, sık rastlanan bir durum. Bu ay sonunda Miniatürk’te konser verecek olan Sibel Alaş ile Keremcem bunun bir örneği. Bu kış birlikte bir düet albümüne imza atan Seden Gürel ile Keremcem ve Funda Arar ile Kıraç diğer örnekler. Bu yaz başında "Seyir Defteri" adlı bir projeyle seyirci karşına çıkan Funda Arar ve Kıraç, çok ilgi gördü. Eylülde Açıkhava’da bu konserin tekrarı yapılacak.

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ HERKESLE BİRLİKTE

Geçen yaz yayınladığı "Hüsn-ü Klarnet" albümüyle büyük ilgi gören Hüsnü Şenlendirici bir çok yerden konser teklifi aldı, sponsorluk projelerine katıldı, ikili konser vermek isteyenlerin de ilk adresi haline geldi. Geçen yaz Leman Sam’la bir konser veren Özcan Deniz, bu yıl Hüsnü Şenlendirici’yi tercih etti. Gerçi konser sonrası bu mayanın tutmadığını da itiraf eden yine Deniz oldu. Şenlendirici’yle konser veren bir diğer sanatçı ise Sertab Erener. Erener, daha önce ayrı ayrı Levent Yüksel, Fahir Atakoğlu ve Fazıl Say’la bir araya gelmişti. Hüsnü Şenlendirici’nin son konser partneri Rafet El Roman. Bu yeni ikilinin konseri 1 Eylül’de Miniatürk’te.

ESKİ-YENİ NESİL RANDEVUSU: SEZEN AKSU- HEPSİ

Daha önce Tarkan ve Nilüfer ile birlikte turneye çıkmışlığı, Sertab Erener ve Levent Yüksel ile üçlü şov, Uğur Yücel ile ikili şov yapmışlığı olan Sezen Aksu, bu kez Pepsi’nin sponsorluğunda, Hepsi kızlarıyla Türkiye’yi dolaşmaya hazırlanıyor. Geçen çarşamba İstanbul’da başlayan turne, yarın Çeşme’de devam edecek. Sezen Aksu, projeyi sadece turne ile de sınırlı tutmadı. Tempo adlı bir şarkı besteleyip kızlarla düet de yaptı. Hepsi grubu da bu konserler için Aksu’nun Kaç Yıl Geçti Aradan adlı şarkısını yeniden yorumladı.

DÜET ŞARKILAR YAKINLAŞTIRDI

Rock müziğin iki önemli temsilcisi Şebnem Ferah ve Teoman da belli aralıklarla ikili konser veriyor. İkisi çok eski ve iyi arkadaş. Teoman’ın yazdığı düet şarkılarda hep Şebnem Ferah’ı tercih etmesi, birlikteliği perçinledi. İkisi de, üniversite şenliklerinde birlikte konser verilmesi istenen isimlerin başında geliyor.

HANGİ İKİLİ NEREDE?

Hande Yener&Rafet El Roman (11 Ağustos Cuma, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu), Zuhal Olcay&Bülent Ortaçgil (12 Ağustos Cumartesi, Kuruçeşme Arena) Müslüm Gürses& Duman (16 Ağustos Çarşamba, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu), Muazzez Abacı&Ebru Gündeş (17 Ağustos Perşembe, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu), Kibariye&Adnan Şenses (18 Ağustos Cuma, Rumelihisarı), Aşkın Nur Yengi&Levent Yüksel (19 Ağustos Cumartesi, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu), Gülay&Hüseyin Turan (21 Ağustos Pazartesi, Rumelihisarı), Sunay Akın&Sertab Erener&Redd (22 Ağustos Salı, Miniatürk), Feridun Düzağaç&Bülent Ortaçgil&Pinhani (28 Ağustos Pazartesi, Miniatürk), Seda Sayan&Nihat Doğan (28 Ağustos Pazartesi, Rumelihisarı), Keremcem&Sibel Alaş (28 Ağustos Pazartesi, Miniatürk), Volkan Konak&Neşet Ertaş (31 Ağustos Perşembe, Miniatürk), Hüsnü Şenlendirici&Rafet El Roman (1 Eylül Cuma, Miniatürk), Arif Sağ&Sabahat Akkiraz (5 Eylül Salı, Rumelihisarı), Emma Shaplin&Ferhat Göçer (7 Eylül Perşembe, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu), Kıraç&Funda Arar (8 Eylül Cuma, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu) Biletler biletix’te.

MAYASI TUTAN İKİLİLER

İkililer içinde en uzun süre birlikte çalışanlar Nükhet Duru ve Cenk Eren oldu. 2002’de Günay Restoran’da sahne şovuyla başlayan birliktelik, konser ve özel gece performanslarıyla sürdü. 2004’te "Muhteşem İkili" adlı ortak bir albüm de yaptılar. Şimdi de istek üzerine özel gecelerde birlikte sahneye çıktıkları oluyor. Zuhal Olcay ile Bülent Ortaçgil’in ortaklığı da uzun soluklu oldu. "Başucu Şarkıları" adlı iki albüm yapan ikili, müzik tarzları yakın olduğu için birlikte rahat çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!