İki yıl sonra o da konuşacak

Güncelleme Tarihi:

İki yıl sonra o da konuşacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 12:18

Almanya’nın Münih kentinde iki yılı aşkın süredir devam eden NSU davasında, elebaşı Beate Zschaepe’nin ardından davanın iki numaralı sanığı Ralf Wohlleben’ın de konuşacağı duyuruldu. Avukatı, Wohlleben'in mahkemede konuşacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Beate Zschaepe’nin avukatı Mathias Grasel, müvekkilinin davayla ilgili yazılı hazırladığı ifadesini mahkemeye sunacağını daha önce duyurmuştu.

Zschape’nin hakimin sorularını da cevaplayacağını belirten avukatı, bu soruların sözlü mü, yoksa yazılı mı cevaplandırılacağıyla ilgili bir açıklama yapmamıştı.

İki yıl sonra o da konuşacak

Ralf Wohlleben, dokuz cinayette kullanılan bu tabancayı terör örgütü NSU üyelerine temin etmekle suçlanıyor.

Ralf Wohlleben ise Zschape’nin aksine avukatlarını aracı olarak kullanmadan mahkemeye ifade verecek. Wohlleben’ın avukatı Olaf Klemke, “Wohlleben bazı konulara açıklık getirmek istiyor. Davada ifade veren bazı tanıkların ve iki sanığın söylediği yalanları düzeltmek istiyor” dedi. 

Haberin Devamı

Ralf Wohlleben, NSU terör örgütü üyelerine, 8’i Türkiye, 1’i Yunanistan kökenli 9 kişinin öldürülmesinde kullanılan Çek yapımı Ceska tipi tabancayı temin etmek, çete üyelerine yardım ve yataklıkla suçlanıyor. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!