İki üniversitede rektörlük devir teslim töreni yapıldı

Güncelleme Tarihi:

İki üniversitede rektörlük devir teslim töreni yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2016 10:06

12 Temmuz’da yapılan rektörlük seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı üniversitelere YÖK’ün kendisine yolladığı adaylar arasından rektör atamıştı. Cumhuriyet Üniversitesi’ne atanan Prof. Dr. Alim Yıldız, Gaziantep Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, yapılan devir teslim töreniyle görevi devraldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet ve Gaziantep üniversitelerine atanan yeni rektörler görevi, düzenlenen devir teslim töreniyle eski rektörlerden devraldı. Cumhuriyet Üniversitesi rektörü olarak atanan Prof. Dr. Alim Yıldız görevi Prof. Dr. Faruk Kocacık’tan; Gaziantep Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, Prof. Dr. Ali Gür’ten görevi teslim aldı.

PROF. DR. YILDIZ: “KURUMSALLAŞMA ANLAMINDA YAPACAKLARIMIZ VAR”

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Alim Yıldız, görevi Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'tan teslim aldı. Rektörlükteki devir teslim töreninde konuşan Kocacık, 4 yıldır elinden geldiği kadar ekibiyle üniversitenin her yönden gelişmesi, üniversite şehir-sanayi iş birliğinin oluşması, huzurlu çalışma ortamının sağlanması ve güvenli bir ortam oluşması için çaba gösterdiklerini söyledi.     

Haberin Devamı

Görevi süresince yapılan çalışmaları kitaplaştırdıklarını aktaran Prof. Dr. Kocacık, Prof. Dr. Yıldız'ın üniversiteyi şu anki durumundan çok daha iyi hale getirmesini temenni etti. Prof. Dr. Kocacık, yeni rektör Prof. Dr. Yıldız'a yeni görevinde başarı dileyerek, "Yapılacak her güzel şey hepimizi mutlu edecektir. Biz hizmet yarışçısıyız, görevler, makamlar değişir ama hizmet değişmez. Biz de ihtiyaç duydukları her konuda, fikir bazında bilgimizi aktarırız. Önemli olan üniversitemizin her yönden iyi durumda olmasıdır. Yeni sürecin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra da güzel gelişmeleri birlikte izlemeyi diliyorum" diye konuştu.     

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, konuşmasının ardından yeni Rektör Prof. Dr. Yıldız'a çiçek takdim etti ve cübbe giydirerek yeni görevinde başarı diledi.     

Prof. Dr. Yıldız da görevi devraldıktan sonra yaptığı konuşmada, makamların kişilere ait olmadığını, seçimden önce bir kırgınlık olduysa onları unuttuklarını dile getirerek, şunları söyledi:
"Cumhuriyet Üniversitesi, ne fethedilecek bir kale ne de savunulacak bir hattır. Cumhuriyet Üniversitesi, bir bilim yuvasıdır, bundan sonra da böyle olmasını istiyoruz. Kurumsallaşmayı önemsiyoruz ve kurumsallaşma anlamında yapacaklarımız var. Seçim öncesinde söylediğimiz sözlerin arkasındayız. Bunları da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Beni bu makama uygun bulan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, devlet büyüklerimize, bu aşamada yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Kim üniversitemize bir güzellik kattıysa teşekkür ediyoruz. Biz de bu güzellikleri devam ettireceğiz. Bundan sonra iş yapacağız."     

Haberin Devamı

Rektör Yıldız, törenin sonunda, Prof. Dr. Kocacık'a çiçek ve tablo hediye etti.     

YENİ REKTÖR PROF. DR. GÜR: “GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ”

İki üniversitede rektörlük devir teslim töreni yapıldı

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun görevini törenle Prof. Dr. Ali Gür’e devretti. Yeni Rektör Gür, "Geçmişi, ayağımıza pranga olarak değil, tecrübe kaynağı olarak görüyoruz. Geçmiş dünde kalmıştır ve biz geleceğe umutla bakıyoruz" dedi.

Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen görev devir teslim töreninde ilk konuşmayı yapan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi’nde tarihi günlerden birisinin yaşandığını belirtirken, "Mevla’ma şükürler olsun ki sekiz yıl burada hizmet etme imkanını bize verdi. Ama, başarının kaynağı ekibin gücü oldu. Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi’ni daha da parlatmak, yıldızı yukarılara çıkarmamız gerekmekteydi. Bunu da yaptığımıza inanıyorum. Hep ileriye bakmak zorundayız. Her zaman söylüyorum ya öteler, öteler, öteler" dedi.

Haberin Devamı

43 yıllık geçmişi olan Gaziantep Üniversitesi’nin yeni dönem rektörü olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren yeni rektör Prof. Dr. Ali Gür ise akademik gelişmeye katkı sunan herkese teşekkür ederek şunları dedi:
"Bilindiği gibi, devlette devamlılık esastır. Bu itibarla, bugüne kadar yürütülen çalışmaların devamı sağlanacak. Bununla birlikte; üniversitemizin gerek ulusal, gerekse uluslararası akademik platformlarda başarısını artırmak, eğitim ve öğretim kalitesini daha da yükseltmek, hepsinden önemlisi bilimsel çalışmalarla adı özdeşleşmiş kurumsal kimliğe sahip bir üniversite oluşturabilmenin çabası içerisinde olacağım. Geçmişi ayağımıza pranga olarak değil, tecrübe kaynağı olarak görüyoruz. Geçmiş, dünde kalmıştır ve biz geleceğe umutla bakıyoruz. 15 Temmuz 2016’da ırk, dil, din, siyasi parti ayırımı yapmadan devletimizin bekası için meydanları dolduran ve canlarını hiçe sayan milletimizin birlik ruhunu üniversitemiz ve şehrimizde koruyacağımızın bilinmesini isterim. Bu bir bayrak yarışı ve bu bayrak yarışında hocam, bu bayrağı bize teslim etti. Onurumuzla, haysiyetimizle ve en önemlisi de vatanımıza milletimize sevdalı bir insan olarak da bir sonraki arkadaşımıza her şeyiyle güzel, kurumsal bir kimlik bırakarak teslim etmeyi amaçlıyoruz. Muamelelerimiz geçmişe yönelik değildir hiçbir zaman. Kavgaya zamanımız yok bizim. Biz üretmek için varız ve en önemlisi de Mevlana’nın dediği gibi geçmiş dünde kalmıştır, geleceğe bakmak zamanıdır ve biz geleceğe aydınlık bir ufka bakıyoruz. Bu ufuk yolculuğunda gerçekten devletine, milletine hizmet etmek isteyen profesyonel insanların fikirlerine bakmadan hepsini değerlendireceğiz. Allah bize gerçekten bir nimet verdi. Bu nimetin de şükrünü eda ederek 15 Temmuz’un da güzel bir yansıması olarak vatan, millet bayrak için sahaya dökülen, meydanlarda kuşatmaları kaldıran ve hala o meydanlarda olan solcusuyla, sağcısıyla, dindarıyla, ülkücüsüyle, milliyetçisiyle, Alevisi ile Sünni’si ile Ak Partilisi ile, MHP’lisi ile CHP’lisi ile o birlik ruhunu sarsmadan hep beraber bu yolda yürümeyi amaçlıyorum. Bu yolda yürürken de arkadaşlarım bana bu konuda desek verdikleri zaman da onlara minnettar kalacağım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!