İki üniversite için rektör aranıyor

Güncelleme Tarihi:

İki üniversite için rektör aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 11:56

YÖK, Abdullah Gül ve Pamukkale üniversitelerine yapılacak rektör ataması için aday adaylığı başvuru ilanı yayınladı. İlgilenenler 5-12 Aralık arasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na başvurabilecek.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), iki üniversite için aday adaylığı başvuru ilanı yaptı. 5 Aralık’ta başlayan başvurular, 12 Aralık’ta mesai bitime kadar devam edecek.

PROFESÖR OLARAK EN AZ ÜÇ YIL

Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacak kişilerde; ’Profesör’ olarak en az üç yıl görev yapmış olması, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması şartları aranıyor. Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin şartları taşıması halinde, herhangi bir devlet veya vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapması gerekmiyor.

Haberin Devamı

Adayların başvuru dilekçesi ile formata uygun olarak aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesi yer almalı. Öğretim üyeleri sadece 1 üniversitenin rektörlüğü için başvurabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!