İki ülkeye 300 milyon lira yatırdı

Güncelleme Tarihi:

İki ülkeye 300 milyon lira yatırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 23:35

ECZACIBAŞI Holding bünyesinde faaliyet gösteren İpek Kağıt, bölgesel oyuncu olma hedefiyle başlattığı yatırımlarını tamamladı.

Haberin Devamı

Toplam 300 milyon TL’lik yatırım hamlesi kapsamında firma, Manisa’da yeni kağıt makinesi ve medikal hijyen tesisini açtı. Ayrıca, 10 yıl önce Kazakistan’ın Almati’de kurduğu fabrikayı da Astana’da inşa ettiği yeni tesisine taşıdı. İpek Kağıt’ın Türkiye ve dünya pazarları için üretim yapacak olan iki tesisin açılışı, dün eş zamanlı yapıldı.

Manisa tesisinin açılış töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 2012’e kadar süren yabancı ortaklık deneyimlerinin ardından İpek Kağıt’ın markalarının potansiyelini daha da yukarılara taşımak, yeni ürün ve coğrafyalarda atılım yapmak, bölgesel güç olma hedefiyle yoluna devam ettiğini belirtti. İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli de, 2012’de bölgesel güç haline gelme hedefiyle atağa kalktıklarını ifade ederek, “Bu dönemde çok hızlı bir büyüme ivmesi yakalayarak, temizlik kağıtları pazarında Türkiye’deki liderliğimizi sürdürürken, ihracatımızı 5 kıtada 60 ülkenin üzerine çıkardık. 5 yıl içinde ise aynı ivmeyle yurtdışında 4 kat büyürken, yurtiçi ve yurtdışı toplam ciromuzu ikiye katlamayı hedefliyoruz. 2016 yılı hedefimiz ise 800 milyon lira. Bunun yüzde 46’lık kısmı ihracat pazarından gelecek” diye konuştu.

Nişli, “Manisa’da en yeni ve ileri teknolojilerin kullanıldığı tesis yatırımı 20 ayda tamamlandı. Bu yatırımın en önemli bölümünü oluşturan yeni kağıt makinesi, 5.60 metre genişliği ve 2 bin 200 m/dakika hızıyla, kağıt üretim kapasitesini yüzde 65 artırdı. Günde 3 bin kilometrenin üzerinde kağıt üretilen yeni tesisin eklenmesiyle, İpek Kağıt’ın toplam üretim kapasitesi yıllık 110 bin tondan 180 bin tona çıktı. Manisa’da yapılan yatırım çerçevesinde İpek Kağıt’ın medikal hijyen kategorisine güçlü girişini destekleyecek Türkiye’nin ilk ve tek mesane pedi üretim tesisi de devreye alındı” bilgisini verdi.

BAKMADAN GEÇME!