İki ülkede genç olmayı öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

İki ülkede genç olmayı öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 10:12

Türkiye’den ve Almanya’dan gençlerin birbirini daha iyi anlayabilmeleri için DTI-Mannheim’ın hazırladığı ‘Ülkemde Genç Olmak’ projesi amacına ulaştı. Proje kapsamında Almanya’dan Türkiye’ye giden ve orada yaşıtlarıyla bir araya gelen gençler, “Türkiye’de yaşadıklarımız harikulade bir deneyimdi” diyor.

Haberin Devamı

MANNHEIM merkezli Türk -Alman İş ve Eğitim Derneği’nin (DTI-Mannheim) gençlik projelerinin ilki olan ‘Ülkemde Genç Olmak’, 17-26 Haziran arasında, Almanya’nın Baden Württemberg Eyaleti’nden ve Türkiye’den 20 gencin katılımıyla İzmir’de yapıldı. Katılımcı gençler önce kendi aralarındaki atölye çalışmalarıyla birbirlerini tanıdı, iki ülkede genç olma, toplumun kendilerinden beklentileri ve genç olarak karşılaştıkları sorunlar gibi konularda bilgi ve deneyim alışverişinde bulundu. Ardından ‘yaratıcı drama’ ile bunları tiyatro oyunu olarak sahneledi, topluma aktardı.

SADECE TATİL ÜLKESİ DEĞİL
Projeye katılan gençler, böylece her iki ülkedeki gençliğin durumu hakkında doğrudan bilgilenmenin kendileri için çok yararlı olduğunu, iki ülkeyi ve ilişkileri de farklı açılardan, daha iyi bir biçimde anlayabildiklerini söylüyor. Üniversite öğrencisi Mehmet Civan, “Türkiye’ye genelde aile ziyaretine veya tatile gittiğimiz için ilk defa ailem dışında, orada yaşayan bizim gibi öğrencilerle 10 gün geçirmek, onların düşüncelerini, yaşam tarzını, okul sistemlerini, arkadaş ortamlarını birebir yaşayıp, yerinde öğrenmek çok iyi oldu” dedi.

Haberin Devamı

İki ülkede genç olmayı öğrendiler

GENÇLİK PROJELERİ DEVAM EDECEK
DTI-Mannheim önümüzdeki dönemde de diğer değişim programlarıyla gençlik projelerini sürdüreceği açıklandı. Baktat Grubu Başkanı Mustafa Baklan’ın Mannheim’daki Ekonomi ve İşletmecilik (HdWM) Yüksek Okulu’nun desteğiyle 2012 yılında kurulan Türk-Alman İş ve Eğitim Derneği, Türkiye ve Almanya arasında işbirliği ve karşılıklı anlayışı, iki ülke gençliği arasında özellikl eğitim, iş, bilim ve araştırma alanlarında işbirliğini, bilgi alışverişini desteklemeyi hedefliyor ve bu kapsamda her iki ülkeyi kapsayan çeşitli projeler yürütüyor. Almanya’dan ‘Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya Girişimi’nin de desteklediği, Türkiye’den de ‘Pi Gençlik Derneği’nin yürütücülüğünde gerçekleştirilen ‘Ülkemde Genç Olmak’ projesine katılan ve böylece Türkiye ve Alanya arasındaki sosyal, kültürel ve tarihsel ilişkileri, her iki tarafın kendi bakış açısıyla öğrenen gençlerin, projenin ilerideki yayınlaştırma etkinliklerinde de akti rol üstlenmeleri bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!