İki şehidin isimleri Ödemiş'te sokağa verilecek

Güncelleme Tarihi:

İki şehidin isimleri Ödemişte sokağa verilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 15:05

İki şehidin isimleri Ödemiş'te sokağa verilecek

Haberin Devamı

İZMİR Adliyesi'ne yönelik, bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen terör saldırısının boyutunun büyümesini önleyen ancak kendisi de şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit astsubay Ömer Halisdemir'in isimlerinin İzmir'in Ödemiş ilçesi'ndeki iki sokağa verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
Ödemiş Belediye Meclisi şubat ayı olağan toplantısı, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, başkanlığında yapıldı. Çeşitli konulardaki 13 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin 10'uncu maddesinde Zafer Mahallesi'ndeki iki sokağa İzmir adliyesindeki terör saldırısında büyük bir kahramanlık örneği göstererek teröristlerle çatışan ve hain saldırıyı önleyerek şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbecilere geçit vermeyen şehit astsubay Ömer Halis Demir'in isimlerinin verilmesi oylandı. Zafer Mahallesi'ndeki 1336 Sokak'a şehit astsubay Ömer Halisdemir'in, 1334 Sokağa ise şehit polis Fethi Sekin'in ismini verilmesi Belediye Meclisi'nin 15 AK Parti, 12 CHP ve 4 MHP'li üyesinin oybirliğiyle kabul edildi.
Hem Halisdemir hem de Sekin'in kahramanlıklarıyla onlarca vatandaşın hayatını kurtardığını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Şehitlere minnet ve şükran borçluyuz. Bu nedenle onların isimlerini ilçemizdeki iki sokağa vererek ölümsüzleştirdik. Belediye meclis üyelerimize teşekkür ederim" dedi.
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!