İki ölümlü kazayı TBMM'ye taşıdı

Güncelleme Tarihi:

İki ölümlü kazayı TBMMye taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 13:01

İki ölümlü kazayı TBMM'ye taşıdı

Haberin Devamı

KONAK'ta, 10 gün sonra evlenecek olan Ecem Haliloğlu ile teyzesi Lütfiye Yurdaer'in öldüğü kazayı HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan TBMM'ye taşıdı. Doğan verdiği soru önergesinde sahil yolunun çalışmayan aydınlatmalarının kazadaki payını öğrenmek istedi.
HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, geçen 10 Ağustos gecesi Konak ilçesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarında bulunan ve tramvay çalışmaları nedeniyle aydınlatmaları çalışmayan sahil yolunda Konak’tan Balçova yönüne giden bir otomobilin, yolun karşısına geçmek isteyen 60 yaşındaki Lütfiye Yurdaer ve 26 yaşındaki Ecem Haliloğlu’na çarpıp kaçmasını ve İzmir'de yaşanan trafik kazalarını İçişleri Bakanı'na sordu. İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılması istenen soru önergesinde Müslüm Doğan şu soruları yöneltti:
"10 Ağustos gecesi İzmir Konak Mustafa Kemal Sahil Bulvarında bulunan ve Tramvay çalışmaları nedeniyle aydınlatmaları çalışmayan sahil yolunda Konak’tan Balçova yönüne giden ve sürücüsü henüz tespit edilemeyen bir otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen 60 yaşındaki Lütfiye Yurdaer ve 26 yaşındaki Ecem Haliloğlu’na çarpıp kaçmıştır. Kazanın şiddetiyle yaklaşık 50 metre savrulan ve ağır yararlanan 2 vatandaşımız, kaldırıldıkları hastanede kurtarılamamıştır. Marina inşaatı ve Tramvay inşaatı sonrası bulvar yolunun önemli bir bölümü aydınlatmadan mahrum bırakılarak adeta kazaya davetiye çıkarılmaktadır. Ayrıca kazanın yaşandığı yol geceleri denetime tabi tutulmadığından bazı araç sürücüleri tarafından yarış pistine dönüştürülmektedir. Bu bağlamda; Olay hakkında bakanlığınızın yürütmekte olduğu bir soruşturma var mıdır? Var ise bu soruşturmanın kapsamı ve içeriği nedir? Kazayı yapan sürücü’ye dair herhangi bir yakalama kararı var mıdır? Marina ve Tramvay inşaatı nedeniyle bazı bölümleri karanlıkta kalmakta olan yolun denetimi hangi kurumlar tarafından en son ne zaman yapılmıştır? Bu konuda bakanlığınıza ulaşmış bir şikayet bulunmakta mıdır? Olayın yaşandığı yerde herhangi bir uyarı levhası ve ya trafik lambası bulunmakta mıdır? Yok ise bunun sorumluluğu kimdedir?"
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!