İki köpeğin saldırısına uğradım

RUMUZ: ANA TANRIÇA Rüyamda bana doğru havlayarak koşan biri bembeyaz, diğeri simsiyah iki köpek gördüm.

Bana yaklaştıklarında seslerini kesip kendi kuyruklarını takip etmeye başlıyorlar. Siyah olanı tam önümde duruyor ve benim de elimde büyük bir taş vardı. Ancak bir süre sonra elimdeki taşın ufaldığını görüyorum. Korkuyor, fakat köpeğe belli etmiyorum. Derken babam, koluna bağladığı bıçaklı bir düzenekle sağ tarafımda beliriyor. Bana destek olmaya gelmiş.

Sonra kendimi 3 katlı bir apartmanın 2’nci kat balkonunda görüyorum. 3’üncü kat komşumuz tatile gitmiş. Evine bir şekilde girip çiçek sulamam lazım, fakat ne anahtar var ne de evin penceresine balkondan ulaşabileceğim bir merdiven... Bir şekilde evin içine girmişim. Ev, komşunun değil bizimmiş. Etrafı karıştırıyorum. Bir sürü oynanmış loto kuponu görüyorum. Birinde büyük ikramiyeyi tutturmuşuz, fakat ikramiyenin alım tarihi geçmiş.

NOT: Ben 9 haftalık hamileyim. Babamla da başka bir kadınla ayrı bir şehirde yaşadığı için nadiren konuşabiliyoruz.


YORUM: Rüyada görülen siyah köpek, ölüm, ölüm korkusu ya da düşmanla, beyaz köpek ise koruyucu dostlarla ilişkilendirilir. Rüyanızdaki siyah köpek, size zarar vermeye çalışan bir kişinin varlığına işaret ediyor. Elinizdeki taşla bu köpeği uzaklaştırmanız, kendinizi bu kişiye karşı savunabilecek güçte olduğunuzu, taşın ufalması ise güç kaybını gösteriyor.

Gerçek yaşamınızda zor durumda kaldığınızda size destek olmaya çalışan ya da çalışacağından emin olduğunuz babanız da, rüyanıza size bıçak düzenekleriyle yardıma gelen haliyle yansımış sanırım. Rüyanızın sonuna düştüğünüz notu bu açıklamayla birleştirirsek; şu an sizi üzen veya sıkıntıya sokan bir kişiye karşı, uzak yaşamanıza rağmen babanızdan yardım alma ihtiyacında olmanız sebebiyle bu tür bir rüya görmüş olabilirsiniz. Bu tür bir sıkıntınız varsa, hamile olmanız da göz önüne alınırsa, edeceğiniz bir telefon, istediğiniz desteği almanıza yardım edebilir diye düşünüyorum.

Evlerine girdiğiniz komşularınız ise günlük olayların bir yansıması olarak rüyanıza girmiş olmalı, yani rastlantısal... Ancak tarihi geçmiş loto kuponu ve kaçan ikramiye, maddi beklentilerin, sıkıntıların ve hayal kırıklıklarının bir göstergesi olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları