İki kardeşin yangında ölümünün ardından aile dramı çıktı

Güncelleme Tarihi:

İki kardeşin yangında ölümünün ardından aile dramı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 15:11

İZMİR’in Buca İlçesi’nde 5 kardeşten 8 yaşındaki Helin Çelen ile 1 yaşındaki Emir Çelen’in tek katlı binada bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında hayatlarını kaybetmesinin ardından, aile dramı ortaya çıktı. Evdeki çocukların en büyüğü olan Helin Çelen’in, kardeşlerinden üçünü evden çıkardığı, en küçükleri olan Emir Çelen’i kurtarmak için içeri girdiğinde çatının çökmesi nedeniyle, onunla birlikte can verdiği sırada, annesi ve babasının kilometrelerce uzakta bir tanıdıklarının evinde boşanma konusunu görüştükleri ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Kuruçeşme Mahallesi 203/1 Sokak numara 5’teki tek katlı evde dün saat 05.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın başladı.

Evde bulunan 3 yaşındaki Ata Çelen, 5 yaşındaki Baran Çelen ve 6 yaşındaki Arda Çelen evden çıktı. Dumandan etkilenen üç kardeş yan sokaktaki Özel Tınaztepe Hastanesi’nde tedaviye alındı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale edip, alevleri sündürürken, çatısı çöken bina kullanılamaz hale geldi.

İki kardeşin yangında ölümünün ardından aile dramı çıktı

Minik Helin 3 kardeşini yangından kurtardı. 1 yaşındaki kardeşi Emir'i de kurtarmak isterken çöken çatının altında kalarak hayatlarını kaybettiler. Talihsiz kardeşler yan yana bulundu.

Haberin Devamı



KAYIP ÇOCUKLAR ARANDI

Bu sırada anne Arife Çelen ve baba Ferhat Çelen’in evde olmaması üzerine mahalle sakinleri iki çocuğun da kayıp olduğunu söyledi. Yangın sırasında evde olmadıkları öğrenilen anne Arife Çelen ve baba Ferhat Çelen’e telefonla ulaşan polis, diğer iki çocuğun yanlarında olup olmadığını sordu. Olumsuz yanıt alınması üzerine, itfaiye ekipleri çatısı çöken eve tekrar girerek kayıp olan iki kardeşi aramaya başladı. Ekipler, kısa süre sonra Helin Çelen ile küçük kardeşini Emir Çelen’in cesetlerini yan yana buldu. Helin ile Emir’in cesetleri savcının incelemesi ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

KARDEŞLERİNİ KURTARDI KENDİ ÖLDÜ

Çelen ailesinin komşuları, elektrik ve suyu kesik olduğunu belirttikleri evdeki yangını ilk etapta Helin Çelen’in fark ettiğini, kardeşleri Arda Çelen, Baran Çelen ve Ata Çelen’i uyandırıp evden çıkmalarını sağladıktan sonra evin yakınındaki hastaneye yönlendirdiğini söyledi. Komşuları, Helin Çelen’in tekrar eve dönüp en küçük kardeşi minik Emir Çelen’i kurtarmak istediğini, ancak çatının çökmesi nedeniyle bir daha dışarı çıkamadığını öğrendiklerini dile getirdi.

KİLOMETRELERCE UZAKTALARMIŞ

Yangını öğrendikten uzun süre sonra olay yerine gelen Arife Çelen ve Ferhat Çelen çifti sinir krizi geçirdi. Çocuklarını evde bir başına bırakan Çelen çiftinin olay sırasında yaklaşık 40 kilometre uzaktaki Menderes İlçesi’nde bir tanıdıklarının evinde oldukları ortaya çıktı. Gözaltına alınan çiftin yaklaşık 2 aydır ayrı yaşadıkları boşanma sürecinde yaşanan problemleri konuşmak üzere bir araya geldikleri ve Arife Çelen’in buluşma sırasında alkol kullandığı ortaya çıktı. Çift gözaltına alınırken, hastanede tedavileri tamamlanıp gündüz saatlerinde taburcu edilen çocukların olayın ardından "Evimizi sakallı biri yaktı" demesi üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptığı çalışmada çevresinde ’Sakallı, deli K.’ diye tanınan K.K.’yı gözaltına aldı.

YURDA YERLEŞTİRİLDİLER

Üç çocuk tedavileri tamamlandıktan sonra pedagog eşliğinde, olayla ilgili bilgi verdi. Olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamayan çocuklar, evi sakallı bir kişinin yaktığını tekrarladı. Daha sonra çocuklar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden gelen yetkililere teslim edildi ve devlet korumasına alınarak bir yurda yerleştirildi.

DEVLET KORUMASINI İSTEMEMİŞLER

Erol Gümüş’e ait olan evde kiracı olarak oturan ailenin, ev sahibinin boşaltmalarını istemesine rağmen çıkmadıkları, ilgili kurumlardan gelip çocukları devlet korumasına almak isteyen yetkililere de izin vermedikleri belirtildi.

DNA TESTİ YAPILACAK

Cesetleri İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılan iki çocuğun cenazesinin, DNA testi yapıldıktan sonra çıkacak sonuca göre ailelerine teslim edilecekleri belirtildi. Çocukların vücutlarının büyük ölçüde yandığı öğrenildi.

"ANNELERİ SAHİP ÇIKMIYORDU"

Çelen ailesinin komşularından 51 yaşındaki Ali Sancak, "Anneleri çocuklara sahip çıkmıyordu. Çocuklar sokakta büyüdü. Olay gecesi gürültü üzerine balkona çıktım, üç çocuğun ’Anne, baba’ diye bağırarak koştuğunu gördüm. Ne olduğunu sordum ama bir şey söylemediler. Sonra tekrar eve girdim yaklaşık 20 dakika sonra sokak aydınlandı tekrar evden çıktığımda yangını gördüm, bahçe hortumuyla su tuttum ama yapacak bir şey yoktu" diye konuştu. 60 yaşındaki Halime Dayan da anne ve babalarının çocuklarla ilgilenmediğini kaydetti.

"BEN UYARMIŞTIM"

Arife Çelen’in arkadaşı olduğunu belirten 35 yaşındaki Özgül Kestevur, "Bazen evlerine giderdim, belediyenin yaptığı yardımı onlarla paylaşırdım. Bu evden çıkmak istiyorlardı. Elektrik ve su faturalarını ödeyemedikleri için kesikti. Mum yakıyorlardı, Arife’yi mum yakmaması ve çocukları evde yalnız bırakmaması konusunda uyardım. Yangının neden çıktığını bilmiyorum ama çok üzüldüm" dedi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Olayı her yönüyle soruşturan polis, Çelen ailesinin yaklaşık bir yıldır yaşadıkları sokaktaki komşularının da bilgisine başvurdu. Ayrıca, kısa süre önce okula başlayan Helin Çelen’in iki hafta önce de evine yakın olması nedeniyle bir başka okula öğretmenlerin yardımıyla kaydının yapıldığı bildirildi. Polisteki işlemleri tamamlanan ve suçlamaları kabul etmeyen K.K. ile bakmakla yükümlü oldukları kişileri kendi hallerinde terk eden Çelen çifti adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!