İki ili dört ilçeyi buluşturan şenlik

Güncelleme Tarihi:

İki ili dört ilçeyi buluşturan şenlik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 10:35

İki ili dört ilçeyi buluşturan şenlik

Haberin Devamı

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Anamur ilçesinde 2 bin rakımdaki Kaşpazarı Yaylası’nda düzenlenen şenlik büyük ilgi görürdü.
'İki İl, 4 ilçe' sloganı ile 4 yıldır devam ettirilen şenliğe, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, muhtarlar, siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Şenlikte konuşan Belediye Başkanı Türe, etkinliğin Torosların zirvesinde, Antalya ve Mersinli Yörükleri kaynaştıran en büyük şenlik olduğunu söyledi. Belediye olarak sosyal ve kültürel etkinliklere her zaman destek verdiklerini belirten Türe, etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.
Hüseyin Demir, Hüseyin Ketir, Hasan Erdem, Mehmet Demir ve Kenan Efe’den oluşan organizasyon komite Başkanı Bülent Ecevit Efe de geleneksel hale getirdikleri şenliğe her geçen yıl daha fazla ilgi gösterildiğini dile getirdi.
Gazipaşa-Anamur Yörüklerinin ortaklaşa yürüttüğü şenliğe katılanlar hasret giderirken, çevre ise Türk bayrakları ile süslendi. Önde şenlik kortejinin de yapıldığı yürüyüşte arkada bir eşeğin arkasına bağlanmış iki deve ve koyun sürüleri ile sembolik Yörük göçü canlandırıldı. Otantik oyunların sergilendiği şenlik meydanına kurulan cıngırtlak, katılımcıların akınına uğradı. Şenliğe helikopter ile gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yoğun sis nedeni ile meydana inemedi ancak canlı yayınla şenliğe katılanları selamladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!