İki gazete iki zıt tavır

Güncelleme Tarihi:

İki gazete iki zıt tavır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2015 01:44

ABD’de 150’ye yakın Türk-Amerikan toplum kuruluşunu bir araya getiren Yönlendirme Komitesi’nin 1915 Olayları’na ilişkin ilanı New York Times tarafından “Büyük tarihi gerçeğin ihlali” diyerek reddetti.

Haberin Devamı

Washington Post ise aynı ilanı arka sayfasında yayımladı. “Türk Amerikalılar ve Türkiye’nin Dostlarından Başkan Obama ve Kongre Üyelerine Mesaj” başlığını taşıyan ilanda, “Türkiye halkı ve Türk Amerikalılar olarak, yüzüncü yılda Ermeniler de dâhil tüm bu insanların acılarını anlıyor, yarıda kesilmiş her bir hayat ve sarsılmış tüm aileler için yas tutuyoruz” ifadesi kullanıldı. 1915 Olayları’nın soykırım olmadığına yer verilen ilanda “Bölmeyin birleştirin” sloganı yer aldı.

YAZDIKLARIMIZA AYKIRI

İlanın yayınlanmamasına ilişkin New York Times’tan yapılan açıklamada, “11 Eylül saldırıları, Holokost, ABD’deki kölelik uygulaması, Ermeni soykırımı, İrlanda’daki açlık gibi tarihi gerçekleri reddeden veya önemsizleştiren reklamlar yayınlanmaz” ifadelerine yer verildi. Gazetenin reklam biriminden Michael Hayden, ilanı yayınlamak istediklerini ancak hukuk biriminden, reklam metninin “Gazete editörlerinin son beş yıldır yazageldiklerinin karşısında” olacağı uyarısını aldığını söyledi. Türk Amerikan Milli Yönlendirme Komitesi Eşbaşkanı İbrahim Uyar, AA’ya yaptığı açıklamada, “Biz Amerika’yı basın özgürlüğünde gerçekten özgür bir ülke biliyorduk. Tarafsız bir medya anlayışı var ve her kesime söz hakkı veriyor biliyorduk. Bunun böyle olmadığını gördük” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!