İki farklı takım

FENERBAHÇE kazandı, ama bir ikinci devre oynadı ki seyreden taraftarı dokuz doğurdu. Yalnız hemen şunu söyleyeyim, Anelka’nın farkı bu maçta ortaya çıktı.

Muhteşem bir gol attı, bir de penaltı yaptırdı. Zaten penaltıyla durdurulmasa, 18 içinde gol vuruşu şansı olacaktı.

F.Bahçe ilk yarıda Milan maçındaki gibi topu yere indirip, sakin, Anelka’yı defansın arkasında kaçırmak düşüncesiyle topun hakimi bir oyun sergiledi. Rakibe ne pas yaptırdı, ne pozisyon verdi. Beşiktaş’a en kötü oyununu oynattı. Buraya kadar tamam. Bunu nasıl yaptı, topu yere indirip, ona sahip olup kullanarak. İkinci yarıda o F.Bahçe gitti, oyunun hakimi Beşiktaş’tı. Topu kullanan Beşiktaş... Kaleye şut atan Beşiktaş... Pozisyona giren Beşiktaş... İkinci 45 dakikanın hakimi Beşiktaş. Şimdi bana anlatın, bu F.Bahçe nasıl bu hale geliyor.

Orta sahadaki üç adam Aurelio, Selçuk, Appiah, hiç ikili mücadeleye girmeden oynadılar. Geriye çekilip çekilip dan-dun vurdular. Bu topların hepsini Beşiktaşlılar aldı. Bu uzatmalara kadar böyle gitti. Bu arada Volkan’ın 2-3 tane müthiş kurtarışı vardı. Yalnız o Volkan, oyunun en iyicilerinden olan F.Bahçe kalecisi 35 metreden frikikten, belli kaleye vurulacak bir top o pozisyonu seyretti. Top geliyor, ileri hamle yapıp uçsa, tokat vuracak. Ama yapamadı gol oldu. Arkasından Nobre bir verkaç yaptı Tuncay ile -ki en çok çalışanlardan biriydi Tuncay- galibiyet golü geldi.

Goller müthişti

Birinci devreye bakıyorsun farklı bir F.Bahçe. İkinci devreye bakıyorsun, pas yapamayan, kenarları boş bırakan, ceza alanına kapanmış, gelen topları Ümit ve Önder’le kesmeye çalışan, her topu rakibe giden bir F.Bahçe. Burada oyuna müdahale edecek, orta sahadaki adamları mücadeleye sokacak kim, Daum. O ne yaptı, Alex’i oyundan çıkardı. Bir kişi eksik oynuyor gözüktü bundan dolayı çıkarmış olabilir, ama sorun orada Nobre’yi sokmak değildi. Zaten santforda adamın var, Anelka. İkinci santrforu sokmanın anlamı yok ki, karşında tek kale oynayan Beşiktaş var. Tamam o Nobre, Tuncay’a gol pası verdi, ama değişiklik yanlıştı, eğrisi doğrusuna geldi. Orada orta sahaya yardımcı bir adam sokulmalıydı.

Dün sahada atılan 3 golde müthişti. Anelka ve Tuncay’ın gollerinde müthiş efor sarfedilmesi vardı. Kleberson ise topa vurma becerisini gösterdi. Anelka, Tuncay ve Volkan dün kendilerini parçalarcasına mücadele ettiler, ama orta saha ortada yoktu. Bu galibiyet ve ilk yarıdaki futbolu için F.Bahçe’yi, ikinci yarıdaki oyunu nedeniyle Beşiktaş’ı kutlarım.
Yazarın Tüm Yazıları