İki ekmek aldım eve didiyorum

Rüzgar’ın son günlerdeki en yakın arkadaşının ismi Pepee. Ayşe Şule Bilgiç tarafından yaratılan çizgi film karakteri Pepee’nin “İki ekmek aldım eve gidiyorum” şarkısını günde 200 kere söylüyoruz çok şükür

Ayşe Şule Bilgiç’i bilirsiniz. Dizilerden tanıyor olabilirsiniz en son Gönülçelen’de Berrin karakterini canlandırmıştı. Hürriyet Oto Yaşam ilavesinde yazdığı motosiklet yazıları yüzünden onu ‘Rüzgar’ın kızı’ olarak hatırlayabilirsiniz. Şu sıralar TRT Çocuk’ta yayınlanan Pepee’nin yaratıcısı. “Neden bu kadar genç nüfusumuz varken kendi çizgi filmimizi yapamıyoruz” demiş ve koyulmuş yola. Beş sene sürmüş Pepee’nin bugünlere gelmesi. Bugünlere diyorum çünkü çocuklar gerçekten deli oluyor “Pepee” diye...

MÜZİKLER KIRAÇ’TAN

Pepee’nin senaryoları çok güçlü bir pedagolojik danışmanlık grubunun denetiminde yazılıyor. Her bölümünde dış ses olarak kendisi de yer alıyor. Pepee ona “Şuşu” diye sesleniyor ve genellikle akıl danışıyor ve onu vicdanının sesi olarak görüyor.
Uzun süredir yayınlanıyor ama itiraf edeyim ben yeni öğrendim. Pepee’yle Ayşe Şule Bilgiç televizyon programıma katılınca tanıştım. Ve ikisine de bayıldım.
Pepee bir erkek çocuğu. 3-6 yaşındaki çocuklara hitap ediyor. İsmini Öztürkçe de kekeme anlamına gelen pepe kelimesinden alıyor. Ayşe Şule Bilgiç Türkçe bir isim vermek konusunda çok hassas davranmış: “Sondaki fazla e için özür dileyebilirim ama onu da uzatma efekti olarak kullandık” diyor.
Pepee şarkı söylüyor, dans ediyor. Türk Halk danslarına meraklı. Horon tepiyor, Efeler gibi zeybek oynuyor. Her bölümde çocuklara bir şey öğretmeyi de kendine misyon edinmiş. Bazen yıkanmanın güzel bir şey olduğunu anlatıyor, bazen “Kakamız tuvalete, çişimiz tuvalete, artık kimse yapmıycak altındaki beze” şarkısıyla tuvalet alışkanlığı kazandırıyor. Kardeş kıskançlığı, uyku alışkanlığı gibi kritik konular da tam da çocukların anlayacağı gibi işleniyor.
Program sonrası eve gelip Rüzgar’ı Pepee ile tanıştırdım. Youtube’dan birkaç eski bölüm izlettim. İşte o gün hayatımın en tatlı hatasını yaptım. Üç bölümden sonra bizimki bir Pepee fanatiği oldu çıktı. Şarkılara bayıldı. Bittikten sonra “Bi tane daha Pepee” diye tutturmaya başladı. En çok da büyük küçük karşılaştırılmasının yaptığı bölümü sevdi. Konu şöyle; Pepee bakkala gidip iki ekmek alıyor. Ekmeklerin biri büyük biri küçük. Ve başlıyor şarkıyı söylemeye: “İki ekmek aldım eve gidiyorum, biri büyük, biri küçük, iki ekmek aldım. Bu ekmek büyük, bu ekmek küçük...” Artık gece yatarken ‘dandini dandini’ yerine bile “iki ekmek aldım, eve didiyorum” söylüyoruz, ne haldeyiz siz düşünün.

DERGİSİ DE ÇIKTI

Geçen ay yoğun istek üzerine Pepee’nin dergisiyle lisanslı ürünleri de piyasaya çıktı. Hakan Çanta güvencesiyle üretilen çantası, yastığı, oyun kartları, bardağı hatta pijaması bile var. 24-27 Kasım’daki Toyzeria Oyuncak fuarında yer almak üzere bir ‘Pepee Dünyası’nın da hazırlığı içindeler.
Yazarın Tüm Yazıları