İki dokuz bir on sekiz üç yirmi, bir otuz

DAHA fiyakalı nasıl söylenir bilemem ama ben “Anket şirketi” diyorum.

Haberin Devamı

24 Mayıs gecesi bir televizyonda, AKP nam ve hesabına anket yapan bir şirketin sahibi ya da yetkilisi CHP’nin önümüzdeki seçimde AKP’den zırnık oy alamayacağını söylüyordu.

Söyledikleri saçmalık! Öyle bir saçmalık ki adamın elindeki anket yapma ruhsatını anında iptal ettirecek türden!

Adama göre, AKP sanki bir siyasal parti değil de kuş öksesi (tıbığı)! Ökseye konan kuş kurtulamıyor. Kuşçu ökseyle yakaladığı tennure kuşunu kafese koyup pazarda satıyor. Çocukluğumda, büyükler, bu türden kuş avcılığının günah olduğunu söylerlerdi.

Ya da AKP bir siyasal parti değil de Hasan Sabbah’ın Alamut Kalesi. Haşhaşı (esrarı) çeken seçmen tıpkı bir Hasan Sabbah fedaisi gibi kendini cennete gidecek sanıyor. Kurtuluş yok! Bu nasıl demokrasidir, halkın nabzını nasıl tarafsız ve yansız tutmaktır ey ahali!?

Allahlı, dinli, kitaplı, inançlı, imanlı, fıtratlı, cibiliyetli politika yapmak çok tehlikelidir. Zindan deldiren açlık ve işsizlik, bir an gelir, bütün kutsalları tersyüz ediverir.
Bu adamların ne sosyolojiden, ne psikolojiden haberleri var!

AKP’NİN TABANI % 10-15

Eğri oturup doğru konuşalım: Ben önümüzdeki ilk seçimde CHP’nin oylarını AKP gibi yüzde 47’ye çıkartıp iktidara geleceğini, AKP’yi sefilleştireceğini söylemiyorum. Kendimden, Ülker’den ve Tanbey’den başka kimseye kefil olamam.

Ancak, CHP’nin AKP tabanından oy alamayacağı iddialarını ciddiye almam mümkün değil.

Yüzde 47 üzerinden AKP’nin en kabadayı tabanı yüzde 15’i geçmez. Yüzde 47’nin tamamı AKP tabanı olsaydı Türkiye çoktan R. T. Erdoğan’ın hayallerindeki Türkiye’nin libasını giymişti. Erdoğan da, AKP de sağlam tabanının yüzde 10-15’i geçmediğini bal gibi biliyor. Yoksa!? Bilmeyenler sadece yağcı anket şirketleri.

KUŞLAR KAFESTEN KAÇMIŞ

İstanbul’u örnek alalım: AKP, 2007 genel seçimlerinde Türkiye’de oyların yüzde 46.58’ini, İstanbul’da ise yüzde 45.16’sını almış. İki yıl sonra 2009’da yapılan yerel seçimlerde yüzde 42.39’unu almış. Oyları neredeyse yüzde 3 düşmüş.

Buna karşın CHP’nin 2007’de yüzde 25 olan oyu 2009’da yüzde 40.66’ya çıkmış.

Demek ki AKP’nin ökseye gelen kuşlarının bir bölümü ya tıbıktan ya da kafesten kaçmış. Demek ki daha fazlası da kaçabilir.

Önümüzdeki genel seçimlerde AKP’nin oylarının yüzde 30-35’e düşmesiyle Türkiye’de iktidar değişir. Ben “Nasıl değişir” falcılığı yapacak değilim. Ancak şunu söyleyeceğim: AKP’nin taban oyu, anket şirketi müdürünün ileri sürdüğü gibi yüzde 40-47 ise, bu kitlenin yüzde 1’i bile CHP’ye oy vermez ise, yandık ki ne yandık! Türkiye’de rejim değişmiş, Türkiye Cum-huriyeti’nin temel ilkeleri çöpe atılmış demektir.

Seçmene çok güvendiğimden değil ama ben bunun böyle olmadığını biliyorum.

Bir başka dünya mümkündür!

Yazarın Tüm Yazıları