İki dev aynı sahnede

Güncelleme Tarihi:

İki dev aynı sahnede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 11:41

Caz dünyasının yaşayan iki büyük ustası Chick Corea ve John McLaughlin, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda aynı sahneyi paylaşacak. İlk kez birlikte dünya turnesine çıkan ikilinin konseri 30 Ekim saat 20:00'de. Konserde iki ustaya saksofonda Kenny Garrett, basta Christian McBride ve davullarda Vinnie Colaiuta eşlik edecek.

Haberin Devamı

Chick Corea ve John McLaughlin gerçekten kafa dengi sanatçılar. İkisi de müzikal anlamda araştırmacı ve kendi enstrümanlarında virtüözler. Genç caz sanatçıları olarak, efsanevi Miles Davis ile hem birlikte çalıştılar, hem de onun bir ilke imza atan caz/rock/funk klasiği Bitches Brew albümünde birlikte yer aldılar. İkisi de kendi yenilikçi gruplarını kurma cesaretini gösterdiler: McLaughlin Mahavishnu Orkestrası’nı, Corea da Return to Forever’ı.

Bu iki grubun çaldığı yenilikçi müzik, 70’li yıllarda büyük dinleyici buldu ve yeni bir müzik tarzının ortaya çıkışına yardımcı olarak, rock müziğe hayran kitleleri, yeni bir caz formuna yönlendirdi.  O zamandan beri, her ikisi de olağanüstü verimli kariyerler yürüttüler, kısa sürede çok çeşitli müzik tarzlarında ve çok farklı müzikal ortamlarda sürekli yaratıcı ürünler verdiler ve aynı zamanda benzersiz sanat doğrultularını muhafaza ederek başlı başına efsane haline geldiler.

Haberin Devamı

Konser biletlerinin fiyatı 38 ve 46 YTL olarak belirlendi. Biletler CRR Konser Salonu gişesinden Biletix gişelerinden, www.biletix.com adresinden, Biletix Çağrı Merkezi’nden (0 216 556 98 00) temin edilebilir.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!