İki çocuk annesi kadın elektrik-elektronik mühendisliğini kazandı

Güncelleme Tarihi:

İki çocuk annesi kadın elektrik-elektronik mühendisliğini kazandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 13:58

İki çocuk annesi kadın elektrik-elektronik mühendisliğini kazandı

Haberin Devamı

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde oturan iki çocuk annesi Derya Topraklık (33), Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM) kurslarına giderek, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Derya Topraklık'ı başarısından dolayı kutladı.

Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki gençlerin ücretsiz eğitim almasını sağlamak amacıyla kurulan KARBEM'in sınavlardaki başarısını duyup kurslara katılan iki çocuk annesi Derya Topraklık, sistemli çalışarak Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. Çocukları Mehmet Said (12) ve Semih Hamza (7) ile birlikte Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret eden Derya Topraklık, amacının okulunu bir an önce bitirip iş hayatına atılmak olduğunu söyledi. Topraklık, kendisine bu imkanı sağlayan önce eşine daha sonra Başkan Selvitopu'na ve eğitmenlerine teşekkür etti.

"DERYA HANIM'LARIN ÇOĞALMASINI İSTİYORUZ"

Derya Topraklık'ı kazandığı başarıdan dolayı kutlayan Başkan Selvitopu ise, "Büyük bir başarıya imza attınız. Bu başarı bizi çok mutlu etti. Derya Hanım'ın ailesinde sadece eşinin çalıştığını öğrendik. Kendisi iki çocuğu olmasına rağmen dar bir bütçe ile bunu başardı. İlçedeki dar bütçeli ailelerimize katkı sağlamak için KARBEM kuruldu. Bundan sonra da Derya Hanım'ların çoğalmasını istiyoruz. Kendisine  Karabağlar Belediyesi olarak imkanlar ölçüsünde destek olacağız" dedi

OĞLU DA KARBEM'Lİ OLDU

Üniversite sınavında büyük bir başarıya imza atan Derya Topraklık'ın 12 yaşındaki oğlu Mehmet Said Topraklık da KARBEM'li oldu. KARBEM'e kaydını yaptıran ve eğitime başlayan Oğul Topraklık, LGS sınavına hazırlanacak. Anne Derya Topraklık da KARBEM'deki eğitim kalitesini gördükten ve burada öğrenci olarak başarı elde ettikten sonra oğlunun da aynı başarıyı ve heyecanı yaşaması için KARBEM'i tercih ettiklerini söyledi.

Başkan Selvitopu konuşmaların ardından Derya Topraklık ve çocuklarına çeşitli hediyeler vererek günün anısına birlikte fotoğraf çektirdi. Ziyarete KARBEM Eğitim Koordinatörü Hakkı Karadeniz, KARBEM Müdürü Cennet Türkoğlu ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayla Sert de katıldı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!