İki çocuk annesi büyük marka

Güncelleme Tarihi:

İki çocuk annesi büyük marka
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 17:56

Bir dönem podyumlardan fırtına gibi esen Elle Macpherson artık The Body markasının başarılı ismi... Kendi adını taşıyan iç çamaşırı markasıyla da büyük bir başarı kazanan 46 yaşındaki Elle, aynı zamanda iki çocuk annesi. Elle, HELLO!’ya stilini, Elle MacPherson markasını nasıl yarattığını, kişisel başarı ve mutluluğu nasıl yakaladığını tüm içtenliği ve samimiyetiyle anlattı.

Haberin Devamı

Elle Macpherson / Foto Galeri

Geçmişte, hayatınızı sadeleştireceğinizi söylemiştiniz. Bunu nasıl başardınız?
- Hayatım şu anda oldukça basit, bu da karar verme sürecimden kaynaklanıyor. ‘Az çoktur’ diye düşünürüm.
Arkadaşınız Victoria Beckham’ın tasarımları hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Kesimler mükemmel. Seksi, klasik ve çok Avrupai.
Kamuoyunun gözü önünde birçok şey yaşadınız. Bunlarla baş etmek size göre nasıl bir duygu?
- Açıkçası her zaman kendime özel bir hayatım oldu. Iş ve özel yaşam arasındaki ince çizgiyi ayarladığımı düşünüyorum.
Orlondo Bloom’un kız arkadaşı Avustralyalı model Miranda Kerr, “Yeni Elle” olarak lanse ediliyor. Bu karşılaştırmayı nasıl buluyorsunuz?
- Miranda gerçekten çok güzel ve onunla ilgili okuduklarımdan bildiğim kadarıyla harika bir ruhu olan bir genç kız.
Modelliğe ilk başladığınızda bir akıl hocanız var mıydı?
- Bana bir çok insanın yardımı oldu (hala da oluyor!). Harika tavsiyeler verdiler, beni desteklediler, cesaret verdiler ve ilham kaynağım oldular. Hepsine teşekkür ediyorum.
Bize yeni girişimlerinden bahseder misin?
- Tüm enerjimi Ingiltere ve Avrupa’ya yönlendirdim. Elle Macpherson Intimates ve Elle Macpherson ‘The Body’ markalarımda güzel ilerlemeler oluyor. Gelecek birkaç yıl içinde EMI marketleri açacağız. Revlon’un uluslararası pazarda yüzüyüm. Revlon’la çalışmak benim için özel, çünkü bir ikon haline gelmiş bir marka ve yaşlanma etkilerine karşı koruyucu makyaj ürünleri gibi zekice ürünler sunuyorlar.

Haberin Devamı

BAŞARIYA ODAKLANDIM

Yeni Zelandalı ortağınız Bendon ile birlikte yürüttüğünüz iç çamaşırı markanız 20 yıldır piyasada. Hala uygulamalı olarak işin içinde misiniz?
- Evet, hatta bu hafta bir parça tasarladım. Dört markamız var. Obsidian, elegan siyah, beyaz ve pastel renkleri; sofistike kadın ve erkekler için tasarımlarla sunuyor. D’den G2’ye bütün bedenler sutyen kalıplarında mevcut. Ismini Sevgililer Günü ve Noel’den alan Boudoir, pijamaları içeriyor.
Ingiliz kadınını ilginç ve tatlı iç çamaşırlarıyla tanıştıran ilk kişilerden birisiniz.
- Buraya ilk geldiğimde herkes bana iç çamaşırı işini yapamayacağımı, çünkü Ingiliz kadınlarının Marks&Spencer’ın ‘üç al iki öde’ sisteminden alışveriş ettiğini söylüyordu. Sektöre çok farklı renk ve model seçeneğiyle girdim. Zaman gösterdi ki bu konuda büyük bir beklenti ve alan var. Yapamayacağımı söyleyen insanlar olsa da ben her zaman başarıya odaklandım.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA BENIM AİLEM

Kökeniniz sizin için ne kadar önemli?
- Avustralya demek benim ailem demek. Annem, babam, erkek ve kız kardeşim. Hayatımdaki pek çok şeyin Avustralya’daki eğitimim sayesinde olduğunu düşünüyorum. Insanlarını seviyorum ve onların hayata bakışını da. 360 dereceyi görebilen insanlar, onlar için engel yoktur.
Çocuklarınız Avustralya kökeninizin ne kadar farkında?
- Yılda bir kez oraya giderek büyük anne ve babalarını, amcalarını, teyzelerini ve kökenlerini görüyorlar.
İş dünyasının imparatorluğunda bekar bir anne olmak nasıl bir duygu?
- Çocuklarımla kurduğum aile hayatımdaki sevgi, istikrar sağlıyor. Hayatıma kahkaha katıyorlar.
On yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz? Başka amaçlarınız ya da tutkularınız var mı?
- Pilot ehliyetimi almış olacağım. Iş anlamındaysa, Elle Macpherson Intimates’in global pazarda kendine daha iyi bir yer edinmiş olmasını umuyorum.

Haberin Devamı

46 yaşında ve doğalım

Botox ve diğer yöntemlerle aranız nasıl?
- Gördüğünüz gibi çok doğal bir yüzüm var! Neredeyse 46 yaşındayım ama her şey yolunda (gülüyor)...
Avustralya UNICEF Gülümseme Vakfı’nın elçisisiniz, yardıma muhtaç çocuklar için çalışıyorsunuz... RED’le çalışıyorsunuz ve U2’nun solisti Bono’nun kurduğu Global Fund to Fight AIDS için de gönüllü olarak çalışıyorsunuz. Yardım kampanyalarının sizin için önemi nedir?
- Bence oldukça önemli. Bunun insanlara yararı olduğuna eminim. Mesela, Annie Lennox ve Oxfam’ı destekliyorum. UNICEF için Lancashire’da bulunan Royal Oldham Hastanesi’ne gittik. Kadınlara yardımcı olmak için. Insanları RED ürünleri almaları için cesaretlendiriyorum. Çünkü gelirlerin önemli bölümü, gelişmemiş ülkelerdeki AIDS’le savaşan derneklere aktarılıyor.
Bu duyguları çocuklarınıza da aktarıyor musunuz?
- Kesinlikle! Çocuklarım da benimle birlikte gelerek olayları daha içten yaşıyorlar.
Görünüşe göre donanımlılar…
- Çocukların deneyimlerle büyüdüklerini düşünüyorum. Maddesel şeylerle değil. Benimle birlikte olduklarını hatırladıklarında hafızalarında oyuncaklar değil, bisiklete binmeyi öğrendikleri, kamp yaptıkları ve daha birçok şey olmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!