İki büyük oyuncu güçlerini birleştirdi

Güncelleme Tarihi:

İki büyük oyuncu güçlerini birleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 12:01

Resmi, ticari ve hukuki işlemlerin elektronik ortamda çok daha etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla  başlatılan e-dönüşüme ilgi büyüyor. 2016 yılı sonunda KEP kullanıcı sayısının 200 bini, e-imza sayısının 2,5 milyonu, e-Fatura ve e-Defter kullanıcı sayısının 100 bini aşacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

Piyasanın iki büyük oyuncusu  TÜRKKEP ve FIT Solutions ise Türkiye’deki deneyimlerini yurtdışına taşımak ve KOBİ’lerin dönüşümü hızlandırmak için stratejik işbirliği kararı aldı.

TÜRKKEP ve FIT Solutions’ın imzaladıkları anlaşma göre, TÜRKKEP, sağladığı KEP (Kayıtlı Elektronik Posta), e-İmza ve e-Saklama alanındaki kurumsal, bireysel çözüm ve hizmetlerine daha fazla odaklanarak; diğer e-dönüşüm hizmetleri olan e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura ve e-Bilet hizmetlerinde çalışmalarını FIT Solutions ile sürdürecek. FIT Solutions ise sunduğu e-dönüşüm hizmetlerine yoğunlaşırken; KEP, e-İmza ve yasal geçerli e-Saklama hizmet ve çözümlerinde TÜRKKEP ile ilerleyecek. Hizmet ve çözümlerde uzmanlıklarını birleştiren her iki kurum da müşterilerine e-dönüşümün uygulamalarından uçtan uca yararlanma fırsatı sunacak.

Haberin Devamı

KOBİ’LER DAHA ÇOK KULLANACAK
FIT Solutions ve TÜRKKEP, yapılan işbirliği ile 2016 yılı sonunda genel büyüme hedeflerine ilave olarak, gelirlerini ve müşteri sayılarını en az yüzde 25 artırmayı hedefliyor. TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, yaptığı açıklamada “E-dönüşüm, resmi, ticari ve hukuki işlemlerin elektronik ortamda çok daha etkin ve verimli yürütülmesine olanak sağlıyor. Ayrıca işlemlerin ve bürokrasinin hızlanmasına, e-devlet uygulamalarının yaygınlaşmasına ve uluslararası rekabette avantaj sağlanmasına önemli oranda katkı sağlıyor. Kâğıda ve postalamaya dayalı işlemlerden kaynaklanan yüksek maliyetler ile çevresel zararları en aza indiriyor. Bu önemli işbirliğiyle müşterilerimize bütünleşik şekilde hizmet sunarak, büyük şirketlere ve KOBİ’lere daha hızlı ulaşacağız” dedi. 

FIT Solutions CEO’su Koray Gültekin Bahar  konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Ortak teknolojik alt yapıların kullanılması her sektörde olduğu gibi e-dönüşümde de operasyonel hizmet kalitesini artıracaktır. İşbirliğimizin tüm sektöre büyük katkıları olacağını düşünüyoruz. Ayrıca TÜRKKEP ile yaptığımız stratejik işbirliğimizin bulut çözümlerimizde hedeflediğimiz büyümeyi güçlendirerek devam ettireceğimize; Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere yurt dışı operasyonlarımıza odaklanıp, küresel çapta, IT sektöründe teknolojiye yön veren önemli aktörlerden olacağımıza inanıyoruz”dedi. 

BAKMADAN GEÇME!