İki başkan arasında kalan muhtarlardan açıklama

Güncelleme Tarihi:

İki başkan arasında kalan muhtarlardan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 15:47

İki başkan arasında kalan muhtarlardan açıklama

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde birlikte proje ve hizmet üretmek bir yana, tartışmaları cadde ve sokaklardaki billboard'lara kadar yansıyan CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile DP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı gerilimine bu kez de Fethiyeli muhtarlar kurban gitti. Otomobillerini ücretsiz park edebilmek için Başkan Osman Gürün'ü ziyarete giden muhtarların, Fethiye'ye Büyükşehir tarafından yapılan hizmetlerden memnun olduklarını belirten sözleri, Başkan Saatcı'nın "Büyükşehirden su zammından başka katkı görmedik" sözleriyle yan yana getirildi. Köşeye sıkışan muhtarlar açıklama yapmak zorunda kaldı.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı arasında kamu alanlarının paylaşımı ve yüksek su fiyatları nedeniyle başlayan tartışma Fethiye'de cadde ve sokaklardaki billboard'lara kadar yansımış durumda. İki başkan son olarak Fethiye İskelesi'nin kontrolünün ilçe belediyesinden, Büyükşehir Belediyesine devri sırasında karşı karşıya geldi. Geçen 3 Kasım'da devir teslim töreni için bir grup vatandaşla iskeleye giden Başkan Saatcı, "Bu iskeleyi alan hayrını görmesin" diye beddua etti. "Burayı Büyükşehir talep etmese Osman Gürün'ü ayağından asacaklar mı" diye soran Saatcı, 11 Kasım'da ilçedeki 15 mahallede billboard'lara Başkan Gürün ile CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu kıyaslayan afişler astırdı.
"SU ZAMMINDAN BAŞKA KATKI GÖRMEDİK"
Kocaoğlu'nun Çeşme Alaçatı'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen yer altı otoparkı ile 100 milyon lira değerindeki 34 dükkanı Çeşme Belediyesi'ne iade ettiği vurgulanan billboard'larda Osman Gürün'ün Fethiye İskelesi'nin iadesine ilişkin, "Devredilmesi gereken tesisleri, hizmetleri devretmeyerek, büyükşehir belediyesini vatandaşla karşı karşıya getirmeye çalışanlar var" sözlerine yer verildi. Tırmanan gerginliklerin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden alınan hizmetleri değerlendiren Başkan Saatcı, "Fethiyeliler olarak, adı büyük olan büyükşehir belediyesinden su zammından başka en küçük katkı görmedik" dedi.
SON KURBAN MUHTARLAR
Fethiye coğrafyasında yan yana hizmet ve proje üretmek zorunda olan belediye başkanları Gürün ve Saatcı arasında yaşanan gerginliğin son kurbanı ise Fethiyeli muhtarlar oldu. Fethiye'de, işletmesi ilçe belediyesinden Büyükşehir Belediyesine devredilen otopark alanlarının muhtarlara ücretsiz olması için il merkezine ziyaret gerçekleştiren Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü ve beraberindeki 4 muhtar, geçen 2 Aralık'ta Başkan Gürün'le görüştü. Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü'nden servis edilen habere göre Fethiyeli muhtarlar Başkan Gürün'e Büyükşehir Belediyesinin bütün hizmetlerinden memnun olduklarını, özellikle Muhtarlar Masası ve Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MUSKİ) hizmetlerinden, kendilerine yaklaşımından, çok çabuk çözüm üretmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Habere göre muhtarlar bu hizmetler için Gürün'e teşekkür etti.
"HANGİSİNE İNANALIM" SORUSU
Haberin Fethiyeliler'in sosyal medya hesaplarında hızla yayılmasının ardından bu kez Behçet Saatcı'nın 'Büyükşehirden katkı görmedik' sözleriyle, muhtarların 'Bütün hizmetlerden memnunuz' ifadeleri yan yana getirildi. Yerel basının 'Hangisine inanalım' başlığıyla verdiği haberler, hem ilçe belediyesinden hem de büyükşehir belediyesinden hizmet almak zorun olan muhtarları köşeye sıkıştırdı.
Bugün ziyarete giden dört muhtarla birlikte basın açıklaması yapan Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Canözü, Behçet Saatcı ile art niyetli olarak karşı karşıya getirildiklerini söyledi. Su ücretleriyle ile ilgili eleştirilerini daha önce gerçekleştirilen bir toplantıda Başkan Gürün'e ilettiklerini belirten Canözü, "Biz oraya muhtarlarımızın şehir içerisinde ücretsiz otopark hakkı için gittik. Çünkü daha önce muhtarlarımız otomobillerini otoparklara ücretsiz koyuyordu. Şimdide başkandan rica ettik. Sonra da MUSKİ ve diğer birimlerle ilgili değerlendirmeler yaptık ve yapılan çalışmalar hakkında da teşekkür ettik. Fakat bazı yerlerde Fethiye Belediye Başkanımız Behçet Saatcı ile karşı karşıya getirilmek istendik. Biz Osman Gürün Başkanı, başka bir toplantıda su ücretleri konusunda eleştirmiştik. O zaman neden basında yer almadı? Biz hizmetlerden dolayı Fethiye Belediye Başkanımız Behçet Saatcı'ya da teşekkür ederiz" dedi.
Ergün TOS / FETHİYE (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!