İki ayrı Beşiktaş

İki ayrı devre, iki de ayrı Beşiktaş seyrettim. İlk yarıdaki Beşiktaş'ı, oynadığı topu, tek tek oyuncularını, hep beraber ne düşündüklerini de anlamış değilim.

Kaldı ki, erken gol bulmuşsun. Ama iki dakika sonra da amatör çerçevede bir gol yemişsin. Büyük takımın defans oyuncusuysan, rakibin ofsaytta mı, veyahut pasifte mi olduğunu sezeceksin. Topla da, rakiple de kendi kalenin arasına gireceksin. Beşiktaş'ın sezon başından beri yediği böyle tonla gol var. Böyle devam edecekse kötü... Ama Daum'un buna birbuçuk sezondur nasıl önlem almadığına şaşırıyorum.

GÜNEŞ'E TAVSİYEM VAR

Gelelim ikinci yarıya... Bir 20 dakika sallandılar, maçı da koparıp aldılar. İlhan diye bir oyuncu var... Şenol Güneş'e bir tavsiyem var... Bu çocuk Milli Takım'da oynar. En azından şimdilik Hakan'ın tek alternatifi. Başka bir yerlere kafasını takmasın, hazırda adamı var. Dün akşam yaptığı üç gol, marifetli bir golcü işi... Hiçbiri kolay bir gol değil. Araya dereye iyi sızıyor, iyi de vuruyor. Tümer'i de gözardı etmiyorum, Beşiktaş'ın ayağı en iyi top yapan oyuncusu... Bu kaliteli solak, Beşiktaş'ta çok işler görecek. Lider vasıflı bir oyuncu. Sakatlığından dolayı mola vermeseydi, Beşiktaş'ın sıkıntılı maçları daha az olurdu, diye düşünüyorum. Stavrum ikibuçuk maça beş gol sıkıştırdı, biz de beğendiğimizi söyledik. Ama dün akşam takımla sahada maç öncesi yalnız resim çektirdi. Hiçbir katkısı olmadı. Dün akşam oyunda Baya yoktu, maçın en iyi oyuncusu Baya... Nasıl mı? Oynamadığı için... Kaleci Fevzi, yediği gole hiçbir şey yapamaz. Gelen az top var ama hiç de hatası yok. Benim kanım her geçen gün Brezilyalı'ya ısınıyor... Ronaldo iyi futbolcu... Serinkanlı, telaşı yok, oyunu da hep iyi başlatma çabasında.

Maçın hakemi, Beşiktaş seyircisine, bir penaltı düdüğü çalmadı diye antipatik gelmiş olabilir. Bana göre doğrusunu yaptı. Çünkü kaleci, İlhan'a hiç dokunmadı bile. Neticede Beşiktaş'a ‘‘zirve takımı’’ diyoruz ya... Zirvenin içinde kalmak istiyorsa bir öndeki Fenerbahçe maçını iyi düşünmeli.
Yazarın Tüm Yazıları