İKÇÜ'de fotoğraflarla '15 Temmuz'

Güncelleme Tarihi:

İKÇÜde fotoğraflarla 15 Temmuz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2018 14:20

İKÇÜ'de fotoğraflarla '15 Temmuz'

Haberin Devamı

İZMİR Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde 'Fotoğraflarla 15 Temmuz' Sergisi'ne ev sahipliği yaptı.

İKÇÜ Rektörlüğü'nce düzenlenen ve küratörlüğünü Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fikri Salman ile Dr. Öğr. Üyesi Uğur Bakan ve Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Bakan'ın üstlendiği serginin açılışı, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. Adnan Kaya, Dekanlar, akademisyenler ve çok sayıda İKÇÜ mensubunun katılımıyla yapıldı.

Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, sergide emeği geçen akademisyenleri tebrik ederek başladığı konuşmasında, 15 Temmuz gecesinde milletin hainlere en güzel cevabı vererek demokrasisine sahip çıktığını kaydetti. Kaymakam Çıtak, "Biz milletçe demokrasinin en iyi yönetim şekli olduğunu ve demokrasiye ne kadar sahip çıktığımızı 15 Temmuz gecesi gösterdik. Bunun bedelini de şehitlerimiz canlarıyla, gazilerimiz de kanlarıyla ödedi. Onları tekrar saygı ve minnetle anıyoruz. İnşallah devletimizin, milletimizin başına böyle bir felaket daha gelmez" dedi.

Bundan sonraki süreçte daha dikkatli olunması gerektiğine işaret eden Kaymakam Çıtak, "Devletimizi ve milletimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmamız lazım. Ne kadar kuvvetli olursak, ne kadar çalışırsak, milletçe aynı hedefe ne kadar birlikte yürürsek bu tip şeyler karşısında daha dirençli oluruz" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe de 15 Temmuz'un ardından, üniversitelerin üstlendiği görevlerin hassasiyetine değindi. Prof. Dr. Gökçe, "Aradan iki yıl geçti, unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Açılışını yaptığımız fotoğraf sergisi akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize hain darbe teşebbüsünü unutturmamak için planladığımız faaliyetlerden biridir. Üniversitelerin bundan sonra yapmaları gereken şey, daha çok akademik araştırmalarla, geçmişi en az 40 yıl öncesine kadar uzanan hain terör örgütü ve uzantılarını, onu ortaya çıkaran şartları araştırmak, bilgi üretmek, ürettiği bilgiyi isabetli politikalarla çözüm üretmek üzere devletle, kuvvetli bir bilinç oluşturmak üzere milletle paylaşmaktır. Devlet ve millet hayatında tarihi tecrübeyi devreye sokarak, bir daha bu tür hain teşebbüslere imkân vermemek için tedbir almaktır. Biz İKÇÜ olarak üzerimize düşen görev sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle devletin bekası, milletin istiklal ve istikbali için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı'na ait 40 fotoğrafın yer aldığı sergiyle ilgili bilgiler aktaran Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fikri Salman ise, fotoğrafların demokrasi adına nasıl zorlu bir süreçten geçildiğinin birer ibretlik vesikası olduğunu vurguladı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!