Yetenek arıyorlar ama yeteneğimizi sormuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yetenek arıyorlar ama yeteneğimizi sormuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 10:54

HumanGroup, farklı sektörlerden şirketlerle iş görüşmesi yapan adaylar arasında “Aday Memnuniyeti Anketi” yaptı. Adayların yüzde 62’si genel olarak işe alım sürecinin işleyişinden memnun olsa da, yüzde 67’si görüşme sırasında ve sonrasında kendilerine verilen geri bildirim konusunda olumsuz ya da kararsız.

Haberin Devamı

Adayların yüzde 44’ü, mülakat sırasında yeteneklerinin anlaşılması için yeterli soru sorulmadığını ya da sorulup sorulmadığından emin olmadığını söylüyor. Görüşme yerinde kurumsal şekilde karşılanmamak, mülakatın zamanında başlatılmaması, mülakatı gerçekleştiren kişinin hazırlıksız olması ve yetkin olmaması adayların karşılaştığı diğer sorunlardan bazıları.

İnternet üzerinden ve birebir olarak 60 kişiye uygulanan ankette, katılımcılar son katıldıkları iş görüşmesini temel alarak görüşmelerini ve görüşmecileri değerlendirdiler. Ankete göre katılımcıların yüzde 62’si genel olarak işe alım sürecinin işleyişinden memnun. Adaylar en çok yetkililerin “iletişim tarzı” konusunda olumlu görüş bildirdi. Adayların yüzde 80’i iş görüşmesi sürecinin başında kendileriyle iletişime geçen yetkilinin iletişim tarzının, yüzde 76’sı tüm görüşme sürecinde gösterilen nazik ve profesyonel tutumun uygun olduğunu kaydetti. Ayrıca adayların yüzde 69’u görüşmeyi, kendilerini ifade edebilecekleri gerekli ortamın sağlanması, yüzde 65’i işe alım sürecinin gizlilik prensiplerine uygun biçimde yürütülmesi, yüzde 62’si pozisyonla ilgili bilgi paylaşımı, yüzde 59’u işe alım sürecinin adil bir şekilde yönetilmesi açısından da yeterli buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!