Twitter’dan da iş bulunur

Güncelleme Tarihi:

Twitter’dan da iş bulunur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 17:41

En son haberleri takip ettiğiniz, sevdiklerinizle sohbet edip video ve fotoğraf paylaştığınız Twitter’ı iş ya da staj fırsatlarını yakalamak için de kullanabilirsiniz. Twitter’da hashtagleri kullanarak araştırmanızı yapın ve doğru hesapları kullanarak hayalinizdeki işe sahip olun. Ancak bunu nasıl yapacağınızdan emin değilseniz harekete geçmeden önce aşağıdaki 8 ipucunu okuyun.

Haberin Devamı

1) Twitter’da araştırmanızı yapın: Twitter’da doğru hashtagler kullanarak küçük bir araştırma yapmak başlangıç için önemli bir adım. #işfırsatı , #kariyer, #staj gibi etiketleri kullanarak ilgili hesap ve tweetlere ulaşabileceğiniz gibi mesleğinize yönelik özel etiketlerle de araştırma yapabilirsiniz.


2) Kendiniz için bir kariyer listesi oluşturun: Belirlediğiniz hesapları takip etmeye başladınız, ancak gün içinde zaman akışınızda iş fırsatlarını kaçırmamak için tweetdeck kullanmaya başlayabilirsiniz. Tweetdeck’te bir kariyer listesi oluşturun ve iş ya da staj ile ilgili gelen tüm tweetleri ayrı bir tabloda görün.


3) Önce en çok bilinen kariyer sayfalarının hesaplarını takip edin: @TurkiyeIsKurumu bir alternatif olabileceği gibi muhtemelen çoktan CV’nizi gönderdiğiniz online kariyer sitelerinin Twitter hesaplarını mutlaka takip edin.

Haberin Devamı


4) Staj fırsatlarını kaçırmayın: Eğer yeni mezunsanız ya da hala öğrenciyseniz, size uygun fırsatlar için farklı hesaplar da mevcut. Örneğin staj fırsatları için @stajimnet yada yeni işe başlayacaklar için @ToptalentTR gibi hesaplar farklı imkanlar ve hatta yarışmalar sunuyor.


5) Size uygun eğitim fırsatlarını bulun: Eğer kariyerinize yönelik eğitim almaya devam etmek istiyorsanız Twitter’da pek çok üniversitenin kariyer hesaplarını takip edebilirsiniz. Eğitim ve burs haberleri ve etkinliklerle ilgili bilgi almak için @ogrencibulteni hesabını takip etmek, iyi bir alternatif olabilir.


6) Mesleğinize yönelik hesapları takip edin: Twitter’da bazı mesleklere yönelik topluluklar iş fırsatları konusunda da paylaşımlarda bulunuyor. Örneğin @dijitalajanslar hesabı dijital pazarlama alanında iş fırsatları paylaşırken @Karirocom saddece bilişim alanında iş fırsatlarını paylaşıyor.


7) Hedefinizi belirleyip takip etmeye başlayın: Kişinin kariyer planlamasında önceden hedefler koyması başarıya giden yolda önemli bir adımdır. Kendinize eğitiminiz ve yeteneğiniz doğrultusunda parçası olmak istediğiniz şirketi sorun ve bu şirketin resmi Twitter hesabını takip etmeye başlayın. Pek çok şirket Twitter hesabında iş fırsatlarını da yayınlar. Hayalinizdeki iş belki de 140 karakter uzağınızdadır.

Haberin Devamı


8) Soru sormaktan çekinmeyin: Pek çok şirket kendi hesabında iş fırsatı paylaşırken bazı büyük kurumlar Twitter’da, şirketleri için ayrı bir kariyer hesabına sahip. Bu hesap aracılığıyla boş pozsyonların yanında gerçekleştirdikleri seminerler ve eğitimler hakkında da paylaşımlarda bulunuyorlar. Bu etkinliklere katılın. Ayrıntılı bilgi almak için sorular sorun. Twitter’ın interaktif bir platform olduğunu ve aklınızdaki soruları hayalinizdeki şirketin İK ekibinin anında yanıtlayabileceğini unutmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!