Sağlıklı yatırım

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 21:45

Türkiye’de sağlıklı yaşam ve doğal beslenme her geçen gün önem kazanıyor. Bunu gören markalar da taze meyve ve meyve suları pazarında hizmet veren girişimciler arıyor. 2018 yılında yerli ve yabancı markalar 150’ye yakın girişimci arıyor. Şube açılışlarında en çok tercih edilen lokasyon ise spor salonları.

Haberin Devamı

Sağlıklı yatırım
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte franchise pazarında da içecek sektörü hareketli günler yaşıyor. Bu alanda öne çıkan ise sağlıklı ve doğal ürünlerle hizmet veren markalar oluyor. Daha çok Avrupa’da ve Amerika’da yaygın olan meyve suyu içecek pazarı Türkiye’de de son bir kaç yıldır ilgi görüyor. Bu alanda hizmet veren yerli ve yabancı markalar 2018 yılında Türkiye’de 150’ye yakın şube açacak. Taze meyve suyu pazarında hizmet veren Juice Zone, Meyvemix, Juci Planet ve Ci Gusto gibi markalar düşük yatırım bedelleri ile de dikkat çekiyor. Daha çok sahil kesimlerinde ve İstanbul’da şube açılışları için girişimci arayan markalara yatırımın geri dönüş süresi 12 ile 24 ay arasında değişiyor.

7 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR
Sağlıklı yaşamın her geçen gün öne çıktığı Türkiye’de yeni bir pazar da gelişiyor. Taze meyve suyu alanında hizmet veren yerli ve yabancı zincir markalar 2018 yılında adeta atak yapıyor. Daha çok spor salonlarında franchise veren meyve suyu zincirleri, bu alanda yatırım yapacak girişimciler arıyor. Hem düşük yatırım bedelleri, hem de talep gören ürünler olması nedeniyle girişimcilerin de ilgi odağı haline gelen markalar bu yıl 150’ye yakın şube açmayı planlıyor. Bu alanda hizmet veren markaların franchise giriş bedelleri 7 bin dolar ile 20 bin dolar arasında değişiyor. Markalar daha çok sahil kesimlerini, spor salonlarını ve AVM’leri hedefliyor.

EN CAZİP PAZAR
Daha çok Amerika ve Avrupa’da yaygın olan meyve suyu alanında hizmet veren zincir markalar, şimdi de Türkiye pazarını gözüne kestirdi. Türk halkının sağlıklı yaşama olan ilgisinin artmaya başladığını anlatan uzmanlar, “Türkiye’de son yıllarda bisiklet kullanmak, spor salonuna gitmek, sağlıklı beslenmek önem kazandı. Taze meyve suyu pazarında hizmet veren markaların buraya ilgisiz kalması mümkün değildi. Hem ürüne ulaşım anlamında Türkiye çok cazip bir pazar. Bugün birçok farklı ürün tüketiciler tarafından beğeniyle tüketiliyor. Markaların en çok hizmet verdiği noktalar spor salonları oluyor. Önümüzdeki dönemde bu pazarda şube sayısının hızla artacağını düşünüyoruz. Yurtdışında da birçok büyük markanın Türkiye pazarına giriş için fırsat kolladığını görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

DOĞAL BESLENME ALANINDA UZMAN GİRİŞİMCİLER
MARKALARIN yatırımcılara birçok destek sağladığını anlatan sektör temsilcileri, şu bilgileri verdi: “Markalar franchise adaylarında işletme enerjisi yüksek, doğal beslenme konusunda bilinçli, markanın standartlarına uyum sağlayabilecek ve işini sahiplenecek girişimciler arıyor. Bu girişimcilere pazarlama, çalışan bulma, tanıtım ve lokasyon konusunda birçok destek sağlıyorlar. Taze meyve suları pazarında kahve zincirlerinin de birçok hizmet verdiği gözlemleniyor. Ürün çeşitliliği hem ciroyu arttırıyor hem de büyümeyi kolaylaştırıyor. Bugün şubelerde en çok tercih edilen ürünlerin başında portakal geliyor. Farklı karışımlar da tüketicilerin beğenisine sunuluyor.”

Haberin Devamı

Sağlıklı yatırım

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!