Oyun oynayarak işe alışıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Oyun oynayarak işe alışıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 16:28

Yeni bir işe başlayanlar için şirkete uyum süreci zordur. Tamamen yeni bir iş ortamında, kiminle tanışacaklarını, ne yapacaklarını, hangi evrağı nereye götürmeleri gerektiğini bulmakta zorlanırlar. SuccesFactors İK sistemi bu işlemleri bir oyuna çeviriyor.

Haberin Devamı

SAP SuccesFactors İK çözümü, kurumsal organizasyonların, orta ve büyük ölçekli firmaların İK, performans ve hedef yönetimi gibi ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanmış bulut tabanlı bir iş çözümü. Sistem, işe alım, oryantasyon, eğitim, performans ve hedef yönetimi, kariyer planı ve yedekleme, ücret yönetimi ve işgücü planlama gibi süreçleri yönetmede İK çalışanlarına destek oluyor. Ayrıca, çalışanlar da bu platformu kendi bilgisayarlarından, cep telefonlarından veya tabletlerinden kullanarak sürece dâhil olabiliyorlar.

Bilgisayar oyunu gibi
Globalde 4 binden fazla şirketin kullandığı SuccesFactors’ü Türkiye’ye uyarlayan Detaysoft’un Yönetim Kurlu Üyesi Alkin Aksoy, sistemin özellikle Y kuşağı dikkate alınarak, bir bilgisayar oyunu gibi tasarlandığını belirtiyor. İşe yeni başlayan bir çalışana, hangi kişilerle tanışacağını dahi söyleyen sistem, bilgisayar oyunları ile büyüyen genci, oyun şeklindeki komutlarla işe alıştırıyor. Kişi bunları tamamladıktan sonra, yetkinliklerini ortaya koyuyorsa, İK görevlisi, ‘bu çalışan gelecek 3 yılda bizim için’ önemli notunu düşerek, gelişimine katkı sağlayacak eğitimleri planlıyor.
Çalışanlar, sisteme internetten erişebiliyor. Sisteme giriş yaptıklarında kendi fotoğraflarının ve bilgilerinin yer aldığı bir ekranla karşılaşıyorlar. Buradan, oryantasyon dokümanları, alınması gereken eğitimler, kişisel ve bağlı bulunduğu ekibin aylık, çeyreklik ve yıllık hedefleri ve şirketin hedefleri gibi birçok süreci ekranda görebiliyorlar.

Hedeflerini görüyorlar
Çalışanlar, bu platform üzerinden, kiminle hangi ofiste tanışması gerektiği, muhasebeye hangi dokümanları teslim etmesi gerektiği, pozisyon tanımı ve şirketin genel prosedürleri hakkında bilgiler gibi birçok veriye ulaşılabiliyor. Bunun yanında, kendilerine atanan hedefler, bağlı bulundukları departmanın ve şirketin süreç içerisinde gerçekleştirdiği performansı ve hedeflerin ne derecede başarıldığını anlık olarak takip edebiliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!