Öğrenciler ünlülerle yeteneklerini keşfediyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler ünlülerle yeteneklerini keşfediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2012 10:27

Alanında uzman isimlerden okçuluk, yüzme, drama ve tiyatro dersleri alan ilköğretim öğrencileri hem yeteneklerini keşfediyor, hem de uzmanlara merak ettiklerini sorarak farklı alanlarda bilgi sahibi oluyorlar.

Haberin Devamı

Derslere alanında uzman ve ünlü isimleri getirerek başlatılan bir programla, öğrencilere yeteneklerine uygun dersler veriliyor. Bu derslerde öğrenciler, hem özel ilgi gerektiren meslekler hakkında detaylı bilgi sahibi oluyor, hem de yeteneklerini keşfediyorlar.
Okyanus Koleji’nde yapılan proje kapsamında yüzme dersinde Derya Büyükuncu, kültürde Tayfun Talipoğlu, drama ve tiyatroda Emre Kınay, şiir okumada Ceyhun Yılmaz, piyanoda Tuluyhan Uğurlu, doğa sporlarında Nasuh Mahruki, futbolda Hakan Ünsal, voleybolda Arzu Göllü, gitarda Önder Foçan, vurmalı çalgılarda Okay Temiz, modada Bahar Korçan ve resimde Burhan Özer öğrencilerle birlikte oluyor.
Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Nazım Boduroğlu’nun anlattığına göre proje 2010 yılında Bahçeşehir Şubesi’nde piyano sanatçısı Tuluyhan Uğurlu’nun verdiği konser organizasyonu sırasında ortaya çıktı. Uğurlu konser öncesinde sahneyi denetlemek için salonu dolaşırken, piyano öğrenen öğrencilerle karşılaştı. Ve öğrencilere piyano konusunda küçük bilgiler verdi. Uğurlu’nun etrafında kısa sürede coşkulu bir öğrenci topluluğunun oluştuğu görülünce de öğrencilerle sanatçıları bir araya getirmi fikri ortaya çıktı. 2011-2012 eğitim öğretim yılının ekim ayında başlanan dersler, mayıs ayı sonuna kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Öğrenciler ilginç sorular soruyor
Kolejin Avcılar, Beylikdüzü, Güneşli ve Bahçeşehir şubelerinde başlatılan program kapsamında tanınmış isimleri karşısında gören öğrenciler, yaş gruplarına göre merak ettiklerini sorguladılar. Yüzme kulübündeki öğrenciler Derya Büyükuncu’yu, Doğa Sporları eğitimi görenler de Nasuh Mahruki’yi karşılarında gördüklerinde ilginç sorular sordular. “Boğulmaktan korkuyor musunuz, binlerce metreye tırmanırken nasıl banyo yapılıyor, nerede yemek yeniliyor?” gibi ilköğretim birinci ve ikinci kademe öğrencileri yaş gruplarına göre farklı konuları merak ediyorlardı. Özellikle Nasuh Mahruki’nin Everest Dağı’na tırmanırken çektiği resimler öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Nasıl ünlü oldunuz?
Voleybol dersinde ise bugüne kadar milli takım formasını en fazla giyen voleybolcu olan Arzu Göllü vardı. Göllü öncelikle bir sporcunun nasıl yaşaması gerektiği hakkında bilgiler verdi, sonrasında ise kulüp oyuncularıyla antrenman yaptı.
Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği derslerden bir diğer ise drama ve tiyatro dersiydi. Emre Kınay önce tiyatronun tarihte nasıl başladığını, sonra sahnede canlı olarak başarılı bir iletişim kurabilmenin nasıl mümkün olacağı ile ilgili bilgiler verdi. Kınay, nasıl ünlü olduğu ile ilgili aldığı yoğun sorular üzerine “ünlü olmak” diye bir meslek olmadığını, ünlü olmak için tiyatrocu ya da medyada bir iş yapmanın yanlış bir fikir olduğunu, işinin en iyisi olmayı başaran birçok doktor, mühendis gibi farklı meslek dallarında çok ünlü isimlerin bulunduğunu anlattı öğrencilere.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!