Öğle aralarını boş vermeyin

Güncelleme Tarihi:

Öğle aralarını boş vermeyin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 01:27

Bazı çalışanlar, iş yoğunluğunun etkisiyle öğle aralarından feragat ediyor. Oysa, işe ara vermenin pek çok faydası bulunuyor. Sarah Landrum, Business Insider’daki yazısında öğle aralarının faydalarından bahsediyor.

Haberin Devamı

Özellikle rekabetin yüksek olduğu ortamlarda çalışanlar için, verimli olmak çok önemli. Bazı çalışanlar, daha çok çalışarak daha verimli olabileceklerini düşündüklerinden öğle aralarından bile feragat ederler.

Sarah Landrum, Business Insider’da yayınlanan yazısında bunun çok da iyi bir fikir olmadığını birkaç maddede belirtiyor. Landrum, öğle aralarından taviz vermemenin insanların size olan bakış açısını bile etkilediğini söylüyor. Bu davranış, sizin kendinize değer verdiğinizi, işe gömülüp kendinizi unutmadığınızı ve kafanızı dağıtarak kendinizi tüketmediğiniz mesajını veriyor.

İnsanı rahatlatır
Eğer yüksek stres altında çalışıyorsanız ve buna rağmen işinizde başarılıysanız, şirkettekiler size iyi bir örnek olarak bakarlar. Ancak, yüksek stres altında çalışırken arada bir kendinizi rahatlatmamak hızla tükenmenize neden olur. Bu nedenle öğle aralarında ofis çevresinde kısa bir yürüyüşe çıkmak bile yararlıdır. Kafanızı dağıtıp rahatlamanızı sağlar.

Gözünüzü açar
İşinizde başarılı olmaya çalışırken hayatınızdaki en önemli önceliğiniz kariyerinizmiş gibi davranmaya başlarsınız. Hatta işyerinizde o kadar çok vakit geçirirsiniz ki artık size evinizmiş gibi görünmeye başlar. Öğle aralarında işyerinden dışarı çıkmak ise size dışarıda da bir hayat olduğunu hatırlatır. Öğle aralarında popüler bir restorana girmek, bulunduğunuz çevre hakkında daha çok bilgilenmenizi sağlar.

Çalışma arkadaşlarınızı tanırsınız
Büyük bir firmada çalışıyorsanız, muhtemelen kendi ekibiniz veya birlikte çalıştığınız diğer departmanlar dışında pek fazla kimseyi tanıma fırsatı bulamazsınız. Öğle yemekleri, farklı departmanlarda olup da tanışma fırsatı bulamadığınız çalışanlarla daha çok vakit geçirebilmek için iyi bir zaman olabilir. Çalışanlarının birbirini daha iyi tanıması şirketler açısından da yararlıdır. Çünkü, birbirini daha iyi tanıyan çalışanlar takım çalışmasında da daha başarılı olabilir.

Özel işlerinizi halledebilirsiniz
Diyelim ki, ofis dışında halletmeniz gereken önemli bir işiniz var. Ve, bunun için mesai saatinizden çalmak istemiyorsunuz. Öğle araları böyle durumlarda imdadınıza yetişebilir. Bu arayı akıllıca kullanarak, mesai saatinizden de çalmadan özel işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Böylece, mesai saatinde ofis dışında bulunmanın getirdiği stresi çekmemiş olursunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!