Meme kanserli kadınlar çalışmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Meme kanserli kadınlar çalışmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 11:04

Cancer and Careers tarafından yapılan araştırmaya göre meme kanseri olan çalışan kadınlar tedavi görürken de iş hayatından kopmak istemiyorlar. Ankete katılan her dört kadından üçü çalışmanın iyileşmelerine yardımcı olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Meme kanseri olan çalışan kadınların, sağlık çalışanlarının ve işverenlerin meme kanseri ve işyeri konusundaki bakış açılarını inceleyen Şirketiçi Paylaşım Platformu araştırması, kanser hastalarının çalışma hayatında tutunması için destek veren ve eğiten Cancer and Careers (Kanser ve Kariyer) kuruluşu tarafından Pfizer için yapıldı.

Harris Poll araştırma şirketi tarafından online olarak yapılan araştırmaya tanı aldıktan sonra çalışan veya iş arayan 1.002 kadın meme kanseri hastası, 102 işveren ve meme kanseri hastalarını tedavi eden 200 sağlık çalışanı dahil edildi.

Pfizer’in Breast Cancer: A Story Half Told (Meme Kanseri: Yarım Anlatılan Bir Hikâye) girişiminin bir parçası olarak yapılan araştırmaya göre meme kanseri olan çalışan kadınların yüzde 77’si çalışmanın iyileşmelerine yardımcı olduğunu düşünüyor. Bu görüş, araştırmaya katılan sağlık çalışanlarının hemen hepsi tarafından (yüzde 92) destekleniyor.

Hem finansal hem duygusal
Meme kanserinin ileri evresi olan metastatik evredekiler de dahil meme kanseri olan kadınlar, hem finansal hem de duygusal nedenlerle çalışmak istiyorlar.

Araştırmaya katılan kadınların yüzde 56’sı mevcut durumlarında bile çalışmayı tercih ediyorlar. Bunun için neden belirtmeleri istendiğinde katılımcılar; gelir sağlama ihtiyacını (yüzde 59) ve hemen ardından kendini verimli hissetmek gibi psikososyal nedenleri (yüzde 41), kişisel tatmin isteğini (yüzde 38) ve normal hissetme arzusunu (yüzde 29) neden gösteriyor.

Özellikle metastatik meme kanseri olan kadınlarda çalışmak istemenin nedeni olarak kendini normal hissetme arzusunun, daha erken evre meme kanserli kadın katılımcılara oranla yaklaşık iki misli daha fazla (yüzde 48’e karşılık yüzde 25) olduğu görülüyor.

Pfizer Onkoloji Bölümü, Türkiye Ülke Medikal Lideri Dr. Elif Coşkunçay Yener, “Meme kanseri, tedavi görürken çalışmaya devam edip etmemek gibi pek çok zor kararın verilmesini gerektirebilen bir hastalık. Araştırmanın gösterdiği gibi, çalışmak meme kanserli kadınlara yalnızca finansal değil, aynı zamanda duygusal açıdan da değer sağlıyor. Özelikle metastatik evrede, sürekli tedavi gören kadınlar, normallik duygusunu korumayı daha çok istiyor” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!