Koç Topluluğu çevreye 910 milyon TL yatırdı

Güncelleme Tarihi:

Koç Topluluğu çevreye 910 milyon TL yatırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 10:51

Koç Topluluğu’nun son 5 yılda çevresel etkilerde azalma sağlayan harcama ve yatırımlarının toplamı 910 milyon TL’ye ulaştı.

Haberin Devamı

Koç Topluluğu Kurumsal Sosyal Sorumluluk raporlarına göre bu yatırımlar sonucu topluluk şirketlerinde son 5 yılda tasarruf edilen toplam enerji miktarı yaklaşık 1,7 milyon hanenin 1 yıllık elektrik kullanımına denk olan 17 milyon GJ (Gigajoule) düzeyine ulaştı. Yine aynı dönemde topluluk şirketleri yaklaşık 74 bin hanenin su tüketimine eş değer olan 57 milyon metreküp su tasarrufu elde etti.
Koç Topluluğu Şirketleri’nin geçtiğimiz yıl dikimini gerçekleştirdikleri fidan sayısı ise 55.944 adet oldu. 5 yılda ulaşılan yeni fidan dikimi 300 bini aşarken, bu sayede 78 bin hanenin yıllık elektrik tüketiminden kaynaklanan sera gazı emisyon miktarını telafi etti.

14 şirket yer aldı
Raporda Koç Topluluğu’nun kombine cirosunun yüzde 94’ünü temsil eden 14 şirketin sürdürülebilirlik alanında 2013 yılına ait uygulama ve performanslarına yer verildi. Topluluk şirketlerinden Arçelik, Aygaz, Ford Otosan, Koç Bilgi Grubu Şirketleri, Opet, Otokar, Otokoç Otomotiv, Tat, Tofaş, Tüpraş, Türk Traktör ve Yapı Kredi raporlamaya dahil oldu. Rapor, dünyanın en saygın raporlama girişimleri arasında yer alan (Global Reporting Initiative - GRI) G3 Raporlama Çerçevesi B uygulama düzeyi gerekliliklerine uygun olarak hazırlandı.

Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, “Sürdürülebilirliğin tüm faaliyet ve süreçlerimize entegrasyonunu misyon edindik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!