İşyerinde çeşitlilik performansı arttırıyor

Güncelleme Tarihi:

İşyerinde çeşitlilik performansı arttırıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 11:26

İşe alım danışmanlık firması Michael Page Türkiye, şirketlerin çeşitlilik ve kapsayıcılık uygulamaları üzerine bir araştırma yaptı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan araştırmaya göre, şirketlerde çeşitlilik ve kapsayıcılık uygulamalarının yüzde 80.4 oranında cinsiyet, yüzde 64 oranında medeni durum, yüzde 60.3 oranında yaş, yüzde 54.5 oranında engellilik alanlarında görülüyor.Çoğunluğu İstanbul başta olmak üzere İzmir, Ankara, Kocaeli’den yüzde 40 kadın, yüzde 60’ı erkek toplam 415 çalışanın katıldığı araştırmada kurum içinde çeşitlilik uygulamalarını engelleyen faktörlerin başında yüzde 50 oran ile çalışanların farklı cinsel tercihlere karşı düşünce yapısı geliyor. Çeşitlilik kurum için önemli bir konu değil diyenlerin oranı ise yüzde 39.9’u buluyor. Şirketlerde çalışma alanlarının, fiziksel engelliler gibi özel gruplara adapte edilmek için hazır olmadığını söyleyenlerin oranı yüzde 30.4’e ulaşıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 91’i yasal zorunluluklara uyumu, yüzde 86.7’si etik nedenleri, kurum içi çeşitliliği desteklemede en önemli faktörler olarak görüyor.

Empati ve İletişim Şart

Şirketlerin neredeyse 5’te 3’ü çeşitlilik uygulamaları hakkında içeriye veya dışarıya iletişim yapmıyor. Görüşülen 10 kişiden 7’si şirketlerinin çeşitlilik uygulamalarından memnuniyet duyuyor. Çeşitlilik ve kapsayıcılık uygulamalarının iş yerinde daha fazla memnuniyet sağladığına inanlar yüzde 63, daha iyi performans getirdiğini düşünenler yüzde 60.8, daha iyi iş ve yaşam dengesi temin ettiğini söyleyenler yüzde 50.3 olarak belirlendi.Araştırmaya katılan çalışanlara göre çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında bir yöneticinin sahip olması gereken temel beceriler yüzde 57.6 empati, yüzde 52.3 iletişim, yüzde 38.1 aktif dinleme, yüzde 37,6 anlaşmazlıkları çözebilme olarak sıralanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!