İstanbul Erkek’e özel lise

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Erkek’e özel lise
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2014 16:07

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) özel lisesini açıyor. Almanca, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç dilde eğitim verecek İELEV Özel Lisesi önümüzdeki eylül ayında eğitim öğretime başlıyor.

Haberin Devamı

İELEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ata Anıl, “GIB Programı’nın* uygulanacağı lisemiz ile milli ve evrensel değerlerin ön planda olduğu, Anglosakson ve Alman ekollerini birarada tutacak bir model hedefliyoruz.” dedi.

44 öğrenci alacak

Çekmeköy’de açılması planlanan liseye ilk etapta 44 öğrenci alınacak. Bu yıl hazırlık sınıfı açılacak lisede İngilizce ve Almanca öğretilecek. 20 milyon lira bütçe ayrılan okul için 10 Alman, 5 İngiliz ve Türk öğretmenler görev yapacak. Bir Alman, bir Türk müdürünün olacağı liseye İELEV mezunları 4 ve üstü not ortalaması ile diğer okul mezunları ise Merkezi Ortak Sistem Sınavları ve mülakatla okula kabul edilecek.

İELEV Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bahar Ulusoğlu Emek, “Diğer okullarımızda olduğu gibi lisemizde de Almanca ve İngilizce’yi ana dilleri gibi konuşan, uluslararası deneyime sahip, yetkin bir öğretmen kadrosu görev alacak” dedi. Emek, lisede ayrıca Rusça ve Çince eğitim vermeyi planladıklarını açıkladı.

*Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı’nın tüm modüllerini içeren, Abitur ile aynı fırsatları sunan bir program. Bu diplomaya sahip olan öğrenciler, Almanya’daki bir üniversitede ücretsiz ya da çok az bir ücretle okuma olanağı elde ediyor. Program, Türkiye’deki bazı vakıf üniversitelerinde de öğrencilere değişik oranlarda burs kazanma olanağı sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!