İKÜ öğrencileri ‘işe hazır’

Güncelleme Tarihi:

İKÜ öğrencileri ‘işe hazır’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 16:31

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ve Yenibiris.com, İKÜ öğrencilerine yönelik online bir kişisel ve mesleki gelişim programı hazırladı.

Haberin Devamı

İKÜ öğrencileri ‘işe hazır’
‘İşe Hazırım’ sertifika programı, öğrencilerin, üniversite hayatlarının ilk senesinden son senesine kadar, oluşturulan platform üzerinden kişisel ve mesleki gelişim eğitimleri alması ve eğitim sonunda sertifikalandırılması üzerine kurulması planlanıyor.

‘İşe Hazırım’, İstanbul Kültür Üniversitesi 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin ve mezunlarının ücretsiz olarak katılabileceği bir program. Programda öğrenci ve mezunlarının iş hayatında daha etkin çalışanlar olması ve Türkiye’de ve uluslararası kurum ve kuruluşlarda istihdam edilebilirliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. İşe Hazırım sertifika programını başarıyla tamamlayan İKÜ mezunları yenibiris.com’da yapacakları iş başvurularında işverenler tarafından ‘İşe Hazırım’ sertifikasına sahip olacaklar.

FİRMALARLA GÖRÜŞMELER MÜFREDATI BELİRLEYECEK
Firmaların ihtiyaçları ve değer verdikleri kişisel donanımlar çerçevesinde, öğrencilerin yüksek öğrenimleri süresince alacağı derslerden oluşan bir müfredat hazırlanacak. Müfredat belirleme konusunda yenibiris.com’un firmalar ile yaptığı görüşmeler belirleyici olacak.
Müfredatın içerdiği dersler dijital ders içeriği şeklinde hazırlanacak. Bu içerikler video ve ses kayıtları, ekran kayıtları, simülasyonlar ve geri bildirimli kısa sınavlar içerecek şekilde hazırlanacak. Öğrenciler katılım gösterdikleri ve tamamladıkları tüm dersler için katılım sertifikası alacaklardır.

Müfredatın tüm derslerini takip ederek belirlenen kriterler (en az yüzde 70 sınav başarısı) dahilinde başarı gösterenler ‘İşe Hazırım’ sertifikasının sahibi olacak. Programın içeriği, iş İngilizcesi (30 saat), kişisel kariyer planlaması ve kendini tanıma, etkili sunum hazırlama teknikleri, etkili iletişim teknikleri, zaman yönetimi, kurum içi çatışma yönetimi, girişimcilik ve networking, özgeçmiş oluşturma ve kariyer kaynakları, mülakat teknikleri ve iş hayatında verimlilik araçları kullanımını kapsıyor.

BAKMADAN GEÇME!