İK’da ezber bozan bakış açıları tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

İK’da ezber bozan bakış açıları tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 11:33

Boğaziçi Üniversitesi, İnsan Kaynakları Zirvesi’nin ikincisi 9 Nisan Perşembe günü Albert Long Hall’de yapıldı.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker’in koordinatörlüğünde düzenlenen zirve, Turkcell Superonline CEO’su Murat Erkan, Boyner Holding Başkan Yardımcısı İdil Türkmenoğlu, avukat Mehmet Uçum, KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır gibi alanında uzman 20’den fazla konuşmacıyı ağırladı.

Değişim sorgulanmıyor
‘Türkiye’nin İnsan Malzemesi’ isimli oturumu düzenleyen Bekir Ağırdır, kamuoyu araştırmalarından elde ettiği sonuçlara dayandırarak Türkiye’deki insan profili ile ilgili bilgiler aktardı. Türkiye’de ‘değişim’ ve ‘kalkınma’ kavramlarının fetişleştirildiğini belirten Ağırdır, değişimden ne beklendiği ve değişimin nereye doğru olması gerektiğinin çok fazla sorgulanmadığını belirtti. Lider-toplum ilişkisine de değinen Ağırdır, “Bu toprakların insanı bir liderden samimiyet, adalet ve vizyon bekler, bir lider olarak eğer onlardan değilseniz ve onlara uygun bir dil kurmuyorsanız, dünyanın en başarılı fikrine de sahip olsanız bu insanlar sizin peşinize takılmayacaktır. Sizden o insanların duyarlılıklarını biliyor olmanız beklenir” diye konuştu.

Gençler gelecek garantisi istiyor
Türkiye’deki insan profili düşünüldüğünde, üniversite mezunlarının oranının yüzde 12-13 olduğunu belirten Ağırdır, iş hayatından beklentileri konu alan yeni bir araştırmaya göre Türkiye’de gençlerin yüzde 5.3’ünün işten beklentisinin terfi almak, yüzde 4.1’inin ise kararlara katılmak olduğunu, genç mezunların çoğunluğunun (yüzde 46) iş hayatından en önemli beklentisinin gelecek garantisi ve işten atılmamak olduğunun altını çizdi.

BAKMADAN GEÇME!