Hangi meslek ne yiyor?

Güncelleme Tarihi:

Hangi meslek ne yiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 10:53

Yemek tercihleri mesleklere göre değişiklik gösteriyor. Örneğin beyaz yakalılar zeytinyağlıları, yeni mezunlar köfte ve makarnayı, mesaisinin büyük bölümünü hareket halinde geçiren mavi yakalılar ise et yemeklerini tercih ediyor.

Haberin Devamı

Sosyal ve iş yaşamının hızlı temposu hayatımızda yemek, eğlence gibi bazı alışkanlıkların değişmesine neden oldu. Artık kimsenin zamanı olmadığı için işte de evde de yemekler dışarıdan sipariş ediliyor. Sağlıklı beslenmenin yükselen trend olduğu son yıllarda da fast food yerine ev yemekleri büyük rağbet görüyor. İnternet üzerinden verilen sipariş pazarının yaklaşık 50 milyon porsiyona ulaştığı Türkiye’de, yemek alışkanlıkları hızla değişirken mesleklere göre de farklılıklar gösteriyor. Günde yaklaşık 6 bin kap ev yemeği satan Meal Box’ın verilerine göre siparişler en çok plazaların olduğu Levent-Maslak tarafından veriliyor. Sipariş analizlerine bakıldığında beyaz yakalıların daha çok zeytinyağlı, ızgara tavuk ve sebze gibi sağlıklı yiyecekleri tercih ettiğini gösteriyor. Daha fazla enerji tüketen mavi yakalılar ise dana kavurma, orman kebabı, ızgara köfte gibi protein ağırlıklı yemekleri tercih ediyor. İş hayatına yeni başlamış genç kesim ise öğrencilik dönemi alışkanlıklarını sürdürerek köfte, makarna ve patates sipariş ediyor.

Meal Box’ın verilerine göre:
Reklam ajanslarında, somon ızgara, patates püresi yatağında köfte, köri soslu mantarlı tavuk, İzmir köfte, mini içli köfte, cacık, zeytiyağlılar.
Sanat merkezlerinde, zencefilli tavuk, moğol usulü sebzeli tavuklu erişte, etli yaprak sarma, domatesli bulgur pilavı, tereyağlı cevizli erişte.
Bankalar & devlet dairelerinde, İspir fasulye, etli yaprak sarma, orman kebabı, dana kavurma, fırın tavuk ve şehriyeli pilav, çikolatalı brownie.
Avukatlar, beğendi yatağında köfte, hünkar beğendi, somon ızgara, etli yaprak sarma, kıymalı yeşil mercimek, kıymalı ıspanak oturtma ve yoğurt, veggi lazanya, bulgur pilavı, fırınlanmış mercimek çorbası, zeytinyağlılar.
Diğer ofislerde, hünkar beğendi, kıymalı yeşil mercimek, zerdeçal soslu karışık sebze, mini içli köfte, kaşarlı patates püresi, etli yaprak sarma, zeytinyağlılar, çorbalar, pilavlar.
Evlerden gelen siparişlerde ise ızgara köfte ve karışık sebze, İsbir fasulye, mini içli köfte, kabak kalye, kıymalı patlıcan musakka, fırınlanmış beyaz nohut, baharatlı fırın patates, nohutlu pirinç pilavı tercih ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!