Evden işe, işten eve ışınlanmak gibi…

Güncelleme Tarihi:

Evden işe, işten eve ışınlanmak gibi…
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 11:39

Önce işe gitmek ve sonra eve dönmek için yolda ne çok zaman harcıyoruz değil mi? Hem de tamamen kendimize ait olan zaman, her gün trafik stresinde eriyip gidiyor. Işınlama teknolojisi, gündelik hayatımıza girmemiş olsa da en az onun kadar etkili bir çözüm var.

Haberin Devamı

Çalışmak tamam da bir de işe giderken ve eve dönerken trafik stresi olmasa… Yolda geçirdiği zamana üzülenlerden misiniz? Eğer işinize toplu taşımayla ulaşıyorsanız, akıllı telefonlarımızın şarjını en çok yiyen şey, yoldayken müzik dinlemek ve internette oyalanmak olsa gerek. Yolda geçen zaman hem bizim enerjimizi hem de telefonumuzun enerjisini yiyip bitiriyor.

İşe yakın bir ev bulmak kolay mı?

İşe yakın bir ev tutmak çok iyi bir fikir gibi gözükse de bir hayli düşündürücü. Taşınmak masraflı bir şey... Ayrıca iş çevresindeki evlerin kiraları da oturduğunuz yere oranla çok daha yüksek olabilir. Hadi, “zamanım paradan daha kıymetli" dediniz ve taşınmayı aklınızdan geçirdiğiniz diyelim, aynı iş yerinde yıllarca çalışmanızın garantisi var mı? Bunu da çok iyi analiz etmek gerekiyor. Kısacası ev ve iş yerinin birbirine olan mesafesini kısaltmak cesaret istiyor.

Haberin Devamı

Işınlanamasak da çözümü var

İşte, tüm bunları düşününce insanın aklına 2 hayal geliyor. İlki henüz mümkün olmasa da ikincisi mümkün… Bu zor durum karşısındaki ilk hayal, ışınlanmak… Eminiz ki bilim insanlarının bu konudaki çalışmaları devam ediyordur ama sosyal yaşama yansıması belki 100 yılı bulur. Bugün için mümkün olan ise “home office” çalışabilmek. Düşünsenize, evden çalışırsanız, sabah 9’da başlayacağınız işiniz için daha gün aydınlanmadan uyanmanıza gerek yok. 9’a 1 kala uyandığınızda, bilgisayarınızı açıp, 9’da çalışmaya hazırsınız. Işınlanmışsınız gibi işinizin başındasınız. Üstelik iş çıkışında eve yetişme telaşı da yok. İşiniz bittiğinde bu kez de âdeta eve ışınlanmış gibi olacaksınız.

Evden işe, işten eve ışınlanmak gibi…

Tüm ofis çalışanlarına konforlu hayat

Evden çalışma imkânları, az da olsa var. Bazı şirketler, bu konuda çeşitli ilanlar veriyor. Bunun yanı sıra birçok büyük kurumsal firma da haftada 1 günlük veya ayda 1 günlük pilot uygulamalarıyla gelecekteki evden çalışma sistemine hazırlık yapıyorlar. Bu sayede çalışanlar, daha konforlu bir yaşam imkânına sahip olacaktır. İş yerine gitmek için evdeki hazırlık süresi ve yolda geçen saatler, “home office” sistemiyle çalışanlar için daha fazla uyku veya kendi işlerine daha fazla zaman ayırabilmek demek. Hatta çocuklu ailelerde de çocuklarına bakabilme açısından maddi ve manevi kâr sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Evden çalışmak için şirketlerin hazırlıkları

Ayrıca bu sistem, şirketler için de önemli bir kâr demektir. Büyük plazalara, ofislere ihtiyaç duymadan daha küçük metrekarelerde ofislere daha az kira ödemek, daha az su, elektrik ve malzeme tüketmek şirketler için önemli bir tasarrufu beraberinde getirecektir.

Evden çalışmak mükemmel mi?

Evden çalışmak, yukarıda sıraladıklarımızla birlikte şehirdeki trafik yoğunluğu da azalacaktır. Her şey bu kadar mükemmel görünürken, evden çalışmanın bir yan etkisinin de olabileceğini gözden kaçırmamak gerek. İş yerleri, her ne kadar ciddi olmayı gerektirse de aslında her birimiz için birer sosyalleşme yeri. Nice eski iş arkadaşımız, bugünkü hayatımızın içinde bulunan sosyal arkadaşlarımız değil mi? Bazen “İş”e bir de buradan bakmak gerekli. İş yerinde olmanın da evde çalışmanın da ayrı güzellikleri var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!