En zoru duyguları yönetmek

Güncelleme Tarihi:

En zoru duyguları yönetmek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 10:18

HumanGroup’un anketine göre katılımcılar en çok duygularını ve bütçelerini yönetmekte zorlanıyor. Onları en çok zorlayan unsur ise ‘her şeyi kendi başımıza halletme’ çabası.

Haberin Devamı

İnsan kaynakları danışmanlık şirketi HumanGroup’un sosyal medya üzerinde yaptığı anketin sonuçlarına göre, en çok duygularımızı (yüzde 38), paramızı (yüzde 33) ve önümüze çıkan fırsatları (yüzde 30) yönetmekte zorlanıyoruz. 255 kişinin katıldığı ankette, yönetmekte en az zorlanılan üç unsurun, projeler (yüzde 6), ekip (yüzde 11) ve ev-çocuk (yüzde 12) olduğunu ortaya koydu. Anket, kişilerin kendini ve öfkesini yönetmekte de zorlandığını gösterdi. Katılımcıların yüzde 28’i kendini, yüzde 25’i ise öfkesini yönetmekte güçlük çekiyor.

Katılımcılara birden fazla yanıt verme hakkı tanınan “Bu unsurları yönetmenizi zorlaştıran unsurlar nedir” sorusuna, büyük çoğunlukla (yüzde 49) verilen yanıt, “Her şeyi kendim halletmeye çalışıyorum, yardıma ihtiyacım var” oldu.

En büyük gelişim ihtiyacı insan yönetimi
HumanGroup Genel Müdürü Gaye Özcan, “İş ile özel hayat arasında denge kurmaya çalışan insanlar duygularını, evlerini, ihtiyaçlarını da yönetmekte güçlük çekiyor. Kurumlarda en büyük gelişim ihtiyacının insan yönetimi ile ilgili konularda olduğunu görüyoruz. Birçok yönetici, kendilerini, ekiplerini yeterince iyi tanımadıkları için yönetmekte zorlanıyor. Özellikle yöneticiliğin ilk başlarında insanlar kendilerini de çok fazla tanımıyor. Fırsatları yönetmek için işimize çok iyi hakim olmak zorundayız, çevremizde olup bitenlere karşı merak ve heyecan duymalıyız” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!