Ekonomik kriz Wall Street'te çalışan tele-kızları etkilemedi

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik kriz Wall Streette çalışan tele-kızları etkilemedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 10:32

Haberin Devamı

Yoğun stres altında çalışan ve ne kadar para kazandığını bile bilmeyen golden boys + kolay para kazanmak ve parlak bir hayat sürmek umuduyla New York’a gelmiş birbirinden güzel kızlar + muhabbet tellalı bir Rus karı koca + kokain … Tadına doyulmaz bir sex and business skandalı için herşey hazırmış zaten.

New York polisi geçen sene temmuz ayında Brooklyn’de çöreklenmiş bir fuhuş çetesini dağıttı. Hight Class NY’un en iyi müşterileri New York finans merkezinin trader’ları, özellikle de en çok para kazananları olan hedge funds yöneticileriydi. Bir gecelik âlem fuhuş ve uyuşturucu âlemi için 10.000 dolar yani neredeyse 20.000 TL ödemek için hem çok hem de çok kolay para kazanmak lazım zaten. Saat başı tarife ise, tele-kıza göre, 400 ila 3.600 dolar (800 ile 7.200 TL) arasında değişiyor. Bu ücrete (‘bir şişe şampanya’ mesajıyla sipariş edilen) kokain dahil değil.

Haberin Devamı

New York Post’un haberine göre, paralı müşterilerden biri, söz konusu ‘aile şirketi’ne (!) son bir yılda tam 170.000 dolar (340.000 TL’ye yakın) yani küçük bir servet ödemiş.

Yine aynı habere göre bu tatlı business Rus karı kocaya 3 yılda 7 milyon dolar (14 milyon TL) para kazandırmış.

Rus Mikhail Yampolski ile karısı Bronislava, internet sitelerinde ‘gecesini veya iş gezisini benzersiz ve unutulmaz hale getirmek isteyen’ müşterilerine ‘güvenilir ve mahrem bir hizmet’ sunmak üzere ‘sadece top modeller ve titizlikle seçilmiş öğrenci kızlar’ çalıştıklarını söylüyorlar.

Her ne kadar, Chicago’nun önde gelen işadamlarından ve içki tüccarı Jack H. haberi yapan gazetecilerin bir sorusu üzerine “Amerikalılar seks ile işi birbirine karıştırmayacak kadar püritendir’ dese ve böyle fuhuş çetelerine ABD’de yer olmadığını iddia etse de, ‘dünyanın en eski işi’ dünyanın en zengin ülkesini es geçecek değildi herhalde. Columbia Üniversitesi’nden sosyoloji profesörü Sudhir Venkatesh “Kaldırım fuhuşu ile lüks fuhuş arasındaki denge değişti” diyor; “Birkaç yıl öncesine kadar fuhuş cirosunun üçte ikisi kaldırımdan geliyordu, bugün ‘lüks fuhuş’ daha büyük bir pazar haline geldi.

Haberin Devamı

Yüzde 40’ı cinsel ilişkiye girmiyor

Uzmana göre, bu patlamanın tek sebebi, birilerinin çok ve kolay para kazanması değil sadece: “Krizle birlikte kimi insanlar nirengi noktalarını, dengelerini, haysiyetlerini kaybettiler. Beğenilmek, pohpohlanmak ihtiyacı duyuyorlar. Tele-kızlar da bu işi çok iyi biliyorlar.” O kadar ki, aynı uzmana göre “Tele-kızlar için fahiş paralar ödeyen 100 kişiden 40’ı cinsel ilişkiye girmeyi talep etmiyor…

Peki, bu gergin iş ve finans dünyasında, eskort kızların tutulması alelade bir ‘moral eğitim’ olarak doğal kabul edilecek yani? Bağımsız çalışan bir tele-kız olan Tess kendini ‘lüks bir kibar fahişe’ (kurtizan) olarak tanımlıyor. Taksimetreyi (!) saati 1.100 dolardan (yak. 2.200 TL) açan, bir haftalık hizmeti için 25.000 dolar (50.000 TL) alan Tess “İyi bir satıcıya prim niyetine, yahut iyi bir müşteriye promosyon niyetine call girl göndermek son zamanlarda çok moda ve çok yaygın. Kız ne kadar kaliteliyse, çalışanınıza ya da müşterinize o kadar değer veriyorsunuz demektir…

Haberin Devamı

Tess daha fazla bilgi vermek istemiyor, çünkü “Bu business’te işler tamamen cash dönüyor. Şirketler, bu tür işlerin kayıtlara geçmesini istemiyorlar haliyle…

Haliyle...

(Kaynak: Le Nouvel Observateur)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!