Bu şirketler stajyer arıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu şirketler stajyer arıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 09:56

Şirketler yaz dönemi stajları için kendi internet sitelerinden veya kariyer portallarından başvuruları toplamaya başladı bile. Adayları tıpkı işe alır gibi sıkı bir elemeden geçiren şirketler onlara gerçek projeler verip, şirketi ve işleyişi tanımalarını sağlıyorlar. Hem şirketler geleceğin yeteneklerini kendilerine çekmiş oluyor, hem de öğrenciler mezun olduklarında ne yapmak istediklerini netleştiriyor. Stajı başarıyla tamamlayanlar, mezun olunca o şirketteki iş fırsatlarında öncelikli değerlendiriliyor. Şirketlerle görüşüp, staj programları hakkında bilgiler aldık.

Haberin Devamı

Bu şirketler stajyer arıyor
BSH 300
Stajyer alımı ikiye ayrılıyor. İlki, Generation BSH Kariyer Verimliliği buluşması. Bu yıl 23-24 Nisan’da yapılacak Generation BSH programına 50 öğrenci katılacak. Buluşmaya katılan öğrenciler uzun dönem proje stajyeri oluyorlar. Yeni mezun işe alımlarının yüzde 75’i de bu proje öğrencilerinden sağlanıyor. Kısa Dönem Üniversite Yaz Stajı programı kapsamında ise bu yıl 150 stajyer alınacak. Ayrıca her yıl yaklaşık 100 teknik ve meslek lisesi son sınıf öğrencisine staj imkanı sağlanıyor.

BOSCH 300
İstanbul, Bursa ve Manisa lokasyonlarında toplamda 300’ün üzerinde stajyer alımı yapılacak. Bosch grubu içerisinde iki farklı staj programı var: Bosch yaz okulu ve yarı zamanlı çalışma modeli. Bosch yaz okulu Bursa dizel ve benzinli sistemler fabrikalarında gerçekleşiyor. Başvurular nisan mayıs aylarında alınıyor. Yarı zamanlı çalışmada da üniversitelerin ağırlıklı olarak 3. ve 4. sınıf öğrencileri fabrikalar ve İstanbul genel merkezde haftanın 2.5 günü çalışıyor. Program 1 yıl sürüyor. 

Haberin Devamı

COCA COLA 70
Coca-Cola Şirketi’nde staj için iki farklı program uygulanıyor. Bir yıl süren uzun dönemli staj programı Career Express 365 ve bir ay süreli Career Express ZIP. Ek olarak yeni mezunlar Management Trainee (MT) olarak Coca-Cola’da işe başlayabiliyor. Bu yıl da 70’in üzerinde genç stajyer, 5 genç ise MT olarak Coca-Cola’da kariyerine başlama fırsatı yakalayacak. Gençler 13 Mart’a kadar şirketin web sitesinden başvuru yapabilecekler. Bugün Coca-Cola ekibinde yer alan genç yeteneklerin tümü bu programlardan geçen stajyerlerden oluşuyor.

DELOITTE 80
Yaz ve kış dönemi staj programları ile her iki dönemde 80 öğrenciye kısa (4-8 hafta) ve uzun dönem (6 aya kadar) staj imkanı sağlanıyor. Yaz dönemi ilanları mayıs ayında yayınlanıyor. Endüstri mühendisliğinden işletmeye, bilgisayar mühendisliğinden ekonomiye kadar geniş yelpazede bölümlerden stajyer alımı yapılıyor. 3. ve 4. sınıf öğrencileri daha çok tercih ediliyor

Haberin Devamı

DOĞUŞ GRUBU 40
Doğuş Grubu 2016’da yaklaşık 40 stajyer almayı planlıyor. Doğuş Grubu uzun dönemli staj programlarını tercih ediyor. Başvuru süreci ilkbahar döneminde başlıyor, seçilen adaylar yetkinlik ve beklentileriyle örtüşen departmanlarda staja başlıyorlar. Adaylarda aranan yetkinlikler departman bazında değişmekle birlikte en az üç tam gün çalışabilecek ve iyi seviyede İngilizce bilgisine sahip adaylara öncelik veriliyor.

ECZACIBAŞI 50
Eczacıbaşı Topluluğu’nun işe alım odaklı proje staj programı Kariyer Test Sürüşü (KTS), bu yıl 50 kişiye staj imkanı tanıyacak. Stajyerler Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarında pazarlama, satış, iş geliştirme, dış satım, finans, tedarik zinciri, üretim, kalite, ar-ge, ür-ge, insan kaynakları, bilgi teknolojileri fonksiyonlarında yaz döneminde en az 2 ay tam zamanlı staj yapıyorlar. Staj dönemlerini başarıyla tamamlayanlar Eczacıbaşı Topluluğu’nun “öncelikli değerlendirilecekler” havuzuna aktarılıyor. Lisans üçüncü sınıf ve yüksek lisans birinci sınıf öğrencileri, başvurularını 15 Şubat – 13 Mart tarihleri arasında online olarak yapabilirler.

Haberin Devamı

EY TÜRKİYE 425
EY Türkiye, her yıl kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere yaklaşık 425 kişiye staj imkanı sunuyor. Bu yıl şu ana kadar yaklaşık 200 kısa ve uzun süreli stajyer alındı, alımlar yıl içerisinde devam ediyor olacak. Başvurular kurumsal kariyer sayfasından ve online kariyer portallarından yapılabiliyor.

LOREAL 50
WINtern Program L’Oréal’de tam zamanlı bir işe başlamanın ilk basamağı. Hedef, yetenekleri staj aşamasında tespit edip, onlara minimum 6 ay maksimum 11 aylık dönemlerde haftada minimum 2.5 gün staj deneyimi yaşatmak ve yetkinliklerini geliştirip sonrasında da yeni mezun / giriş seviyesindeki rollere yerleştirmek. Her sene 50 stajyer alınıyor. Başvurular mart - nisanda alınıyor.

Haberin Devamı

MICROSOFT 25
Teknoloji sektörüne ilgi duyan ve global şirketlerde çalışmak isteyen öğrencilere staj imkanı sunan Microsoft Türkiye, üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarından 25 öğrenciyi farklı bölümlerde staja alıyor. Her yıl nisan ayında duyurular yapılıyor. Staj dönemi ağustos ayında başlıyor ve toplam 11 ay sürüyor.
Stajyerler okulları açılmadan haftanın 5 günü stajlarını yapıyorlar, daha sonra part-time olarak stajlarına devam ediyorlar.
Başvurular Microsoft’un kariyer sayfasından yapılıyor.

MİGROS 140
Şirkette kış-yaz dönemlerinde ve proje stajyeri olarak staj yapma imkanı bulunuyor. Proje stajyerliği programı kapsamında üniversite öğrencileri için her yıl ortalama 20 kişiye staj olanağı sunuluyor. Üniversitelerin 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yürütülen program kapsamında katılımcılar 6 aylık periyotlarla haftada 3 gün şirketin genel müdürlük birimlerinde çalışıyor. Ticaret meslek liselerinde okuyan öğrenciler için kış dönemi stajları ve üniversitede okuyan öğrencilere yönelik yaz dönemi stajlarında ortalama 120 stajyer alınıyor.  

Haberin Devamı

NETAŞ 150
Netaş Coop Uzun Dönem Staj Programı’na yılda 150 stajyer alınıyor. Öğrenciler Kurtköy’deki Ar-Ge merkezinde staj yapıyor. Yılın her döneminde stajyer alımı yapılıyor. Stajyerlerin yaz döneminde haftada 5 gün tam zamanlı, güz ve bahar dönemlerinde ise minimum 3 gün gelmeleri bekleniyor. Üniversite 3. ve 4. sınıfta olan bilgisayar, telekomünikasyon, elektronik ve haberleşme, yazılım ve matematik mühendisliği gibi bölümlerden alım yapılıyor.

OTOKOÇ OTOMOTİV 370
Otokoç Otomotiv, stajyer alım süreçlerini İstanbul genel müdürlük ve Türkiye genelinde Otokoç & Birmot şubeleri ile Avis & Budget ofisleri için yapıyor. Her yıl ortalama 250 meslek lisesi stajyeri ve 120 üniversite stajyeri alımı yapılıyor. Kış dönemi lise stajı başvurularını mayıs-ağustos ayları arasında kabul edilirken, yaz dönemi zorunlu üniversite stajı başvuruları mart-mayıs aylarında alınıyor.

PEPSİCO 65
Bu yıl merkez ofislere (Levent ve Ümraniye) PepsiCo “Go” Geleceğim Orada Staj Programı kapsamında 20 civarında stajyer alımı planlanıyor. Fabrikalar için de toplamda 45 civarında bir stajyer alımı yapılacak. Merkez ofislerde uygulanacak PepsiCo “Go” Geleceğim Orada Staj Programı için son başvuru tarihi 15 Şubat’tı. Fabrikalarda yapılacak staj süresi için mart - nisan aylarında başvurular alınacak. 

P&G 25
İçerden terfi sisteminin bir gereği olarak, staj programlarına çok önem veren P&G, bu sene de lisans 3. sınıf ile master programı 1. sınıfa devam eden toplam 25 öğrenciye P&G Türkiye’nin hem merkez ofisinde hem de Gebze fabrikasında proje bazlı staj imkânı tanıyacak. Staj programına “Intern’s Club” adını veriliyor. Stajyerler işe başladıkları ilk günden itibaren 3 ay sürecek bir staj programına dâhil oluyorlar. Gençler staj dönemleri boyunca P&G departmanlarında gerçek bir projenin liderliğini yürütüyorlar. Üstlendikleri projelerini tamamlayabilmek için gerekli olan bütçe ve kaynakları da yönetiyorlar.

PFIZER 40-50
2016 yılı için 40-50 arasında öğrenciye Pfizer’de part-time çalışma imkanı sağlanacak. Üniversite ve yüksek lisans öğrencileri haftada en az 2-3 gün Pfizer’de çalışıyor. Başvurular çoğunlukla aralık, mart, haziran, eylül aylarında oluşuyor. Full-time çalışacak kişiler nasıl bir işe alım sürecinden geçiriyorsa part-time adaylar da benzer bir süreçte değerlendiriliyor.

SÜTAŞ 40
Üniversite öğrencileri Sütajyer Programı kapsamında staja alınıyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul’daki genel merkez ile Karacabey ve Aksaray’daki üretim tesislerinde toplam 40 öğrenci staja alındı. Bu yıl için de benzer rakamlar öngörülüyor. Üretim tesislerinde de 85 meslek lisesi öğrencisi stajlarını sürdürüyor

Çeşitli üniversitelerin gıda mühendisliği, kimya mühendisliği, endüstri mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği ve idari bilimler bölümlerinden stajyerler kabul ediliyor.

TEKFEN 224
Tekfen Vakfı 500 öğrenciye burs sağlıyor. Bursiyerler Tekfen Grup içerisinde staj yapma konusunda önceliğe sahipler. Tekfen grup şirketlerine bakıldığında ise; bu yıl Tekfen Emlak Geliştirme 10 stajyer, Tekfen Mühendislik 20 stajyer, Tekfen İmalat 15 stajyer, Tekfen İnşaat 80-90 stajyer, Toros Tarım 104 stajyer kabul edecek. Toros tarım merkezde 20, Ceyhan işletmesinde 30, Mersin işletmesi 30, Samsun işletmesi 17, Teknotarım’da 3, Torba fabrikasında 3 ve Tayseb’de 1 olmak üzere toplam 104 bursiyer kabul edecek.

TEKNOSA 100
TeknoSA Future Talent Staj Programı çerçevesinde yaklaşık 100 üniversite öğrencisine staj olanağı sağlanacak. Stajyer alımları tüm departmanlar için gerçekleştiriliyor. Alımlar ağırlıklı olarak nisan ve mayıs aylarında yapılıyor.

TAV GRUBU 1.750
Yaz döneminde her ay ortalama 450 üniversite öğrencisi staja alınıyor. Yani 3 ayda 1.350 kişi staja alınacak. Yaz dönemi stajları için başvurular nisan ayı boyunca ve mayıs ayının 20’sine kadar alınıyor. 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvurabiliyor. Kış dönemi için de uzun dönem zorunlu lise stajyerleri planlamalarını ağustos ayı sonuna kadar tamamlanıyor. Yıl içinde toplam ortalama 400 lise stajyerine istihdam sağlanıyor.

TOFAŞ 200
Staj programları iki gruba ayrılıyor, her yıl devletin öngördüğü zorunlu stajı yapmak isteyen 100 kişi staja alınıyor. Diğer taraftan Hack Auto kapsamında yılda ortalama 100 stajyer alınıyor, onlara proje veriliyor. Öğrenciler 2.5-3 ay Bursa’da misafir ediliyor. Bu grup içinden de her yıl 10-15 kişi alınıyor.

VODAFONE 100
Vodafone Türkiye her yıl ortalama 80-100 kişiye staj imkânı sağlıyor. Yılın her döneminde stajyer alımı yapılıyor. Eğitim, yabancı dil gibi özelliklerinin yanı sıra stajyer adaylarının, yenilikçi, girişimci, analitik, anlık aksiyon alabilen, yüksek enerjiye sahip ve gelişime açık olması gerekiyor. Ayrıca, Discover Genç Yetenek programıyla da gelecekte Vodafone’un liderlik ekibinde görev alabilecek genç yetenekler seçiliyor. Bu yıl 45 yeni mezun Discover Genç Yetenek Programı’na dahil edilecek. Son başvuru 15 Mart’ta.

TÜRK HENKEL 50-60
Yılda yaklaşık 50-60 öğrenciyi stajyer olarak alıyor. Uzun dönem staj programları minimum 6 ay maksimum 1 yıl sürüyor. Uzun dönem stajyerler haftanın en az üç günü
çalışıyor.

Yaz dönemi staj programı üniversitelerin belirlediği zorunlu staj programları oluyor. Yaz dönemi staj programları için nisan – mayıs aylarında görüşmeler başlıyor. Ağırlıklı olarak işletme, iktisat, kimya mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümlerinden alımlar yapılıyor.

YILDIZ HOLDİNG 25
Yaz döneminde 25 stajyer alımı planlanıyor. JOB Programı, yaz döneminde iki aylık bir süreyi kapsayan, üniversite 2. 3. & 4. sınıf ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik düzenlenen proje bazlı staj programı. Başvurular Şubat ayında
alınıyor. Program Temmuz ve Ağustos aylarını kapsıyor.

ZORLU 610
Zorlu Grubu bünyesinde bu yıl için 610 öğrenciye staj imkanı sağlanacak. Bu yıl ayrıca, grup genelindeki şirketlerde Mehmet Zorlu Vakfı bursiyeri olan üniversite öğrencilerine de 55 kişilik ek staj kontenjan ayırıldı. Başvurular Nisan ayının 2. haftası itibariyle alınmaya başlanıyor. Zorunlu yaz stajı olan üniversite öğrencilerinden 2. ve 3.sınıf öğrencilerine öncelik veriliyor.

4 BANKA 2.450 KİŞİ ALACAK
DENİZBANK: 2016 yılında da 600’ün üzerinde stajyer alımı hedefleniyor. Staja kayılmak isteyenlerin şubat ayında DenizBank İnsan Kaynakları Facebook sayfası üzerinden başvuru yapmaları bekleniyor. Programa katılım kriterleri: Üniversite 3-4 sınıf veya MYO ikinci sınıf öğrenci olması, zorunlu staj hakkı olması veya SGK’nın okul tarafından karşılanması.

FİNANSBANK: Her yıl yaklaşık 500 üniversite öğrencisi staja alınıyor. Başvurular nisanda alınıyor. Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren tercihen iktisadi ve idari bilimler ve mühendislik fakültelerinde 3. veya 4. sınıfa, yüksek lisans’ta 2. sınıfa geçmeye hak kazanmış, meslek yüksek okullarının ise tercihen bankacılık, sigortacılık ve muhasebe bölümlerinde 2. sınıfa geçmeye hak kazanmış tüm öğrenciler programlara başvurabiliyor.

GARANTİ BANKASI: Garantili Gelecek programı kapsamında yıl boyunca yaklaşık 750 üniversite öğrencisi şube ve birimlerde deneyim kazanacak. Staj yapma zorunluluğu olan üniversite 1. ve 2. sınıf öğrencileri şubelerde haziran- eylül döneminde, 45 gün süreyle staj yapıyorlar. 3. ve 4. sınıf öğrencileriyse, genel müdürlük birimleri ya da şubelerde yaz döneminde 5 hafta 3 gün, kış döneminde ise 8 hafta 2 gün deneyim kazanıyorlar. Öğrenciler programa akademik takvim boyunca başvuruda bulunabiliyorlar.

YAPI KREDİ: Farklı staj programları için 600 stajyer alınacak. Yaklaşık 1-2 ay süren yaz dönemi stajları için başvurular yılda bir kez nisan-mayıs aylarında alınıyor. Üniversitelerle yapılan işbirliklerinde ise öğrencilere 6 ay süresince uzun dönemli staj imkanı sağlanıyor. Bu yıl 5. kez yapılan Heroes Club programına ise İngilizce bilen 3. sınıf üniversite öğrencileri başvurabiliyor. 2 yıllık süreci başarıyla tamamlayanlar ihtiyaçlar doğrultusunda Yapı Kredi’de işe başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!