2 bin 500 polis alınacak

Güncelleme Tarihi:

2 bin 500 polis alınacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2018 00:00

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2 bin 250’si erkek, 250’si kadın olmak üzere 2 bin 500 polis adayı alacak. Sınav sonrası Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adaylar polis memuru olarak atanacak.

Haberin Devamı

2 bin 500 polis alınacak
Emniyet Genel Müdürlüğü, 2500 polis memuru adayı alacak. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokulları 2018-2019 eğitim, öğretim dönemi için 2.250’si erkek, 250’si kadın olmak üzere toplam 2500 öğrenci alımı yapacak.

2018 yılı için 16 bin polis alımı yapılacağı sene başında duyurulmuştu. Mart ayında ise Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin polis alacağının duyurusunu yapmıştı. Polis Akademisi Başkanlığı, lisans mezunu 7 bin 200 erkek ve 800 kadın; ön lisans mezunu bin 800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 10 bin öğrenci alımını yaptı.

Şimdi ise Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokulları, 2500 öğrenci alımı için duyuruya çıktı. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adaylar polis memuru olarak atanacak. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ise bu kontenjan dışında tutuldu.

ARANAN ŞARTLAR
Polis adaylarından aranan şartlar ise Türk vatandaşı olmak ve lise ya da dengi okul mezunu olmak. Ayrıca ÖSYM tarafından 2018 yılı içinde yapılan yükseköğretim kurumları sınavı temel yeterlilik puan türünden en az 260 puan almış olması gerekiyor. Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için ise 150 puan almış olması başvuru için yeterli olacak.
Ayrıca adayların 18 yaşını tamamlamış olması ve 26 yaşından da gün almamış olması da gerekiyor. Başvuruda bulunacak bayan adayların 162, erkek adayların da 167 cm’den kısa olmaması da aranan şartlar arasında. Adayların kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olması, sağlık nedeni dışında herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olması ve güvenlik ve arşiv araştırmasının sonucunun olumlu olması da aranan şartlar arasında. Ayrıca adayların silah taşımaya, silahlı görev yapmaya hukuki engelinin de olmaması gerekiyor.

SON BAŞVURU 26 AĞUSTOS
Adaylar, Polis Meslek Yüksekokulları giriş sınavına 13-26 Ağustos tarihleri arasında sınav başvuru ücreti olan 100 lirayı yatırarak başvuruda bulunabilecek. Adaylar arasında ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından öğrenci adayı olur kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınacak. Fiziksel yeterlilik sınavı, adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılacak. Fiziksel yeterlilik sınavından başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almak gerekecek. Fiziksel yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınavına girecekler. Her iki sınavdan da başarılı olan adaylar Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim görecek ve eğitim sonunda başarılı olan adaylar polis memuru olarak atanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!