10 bin polis alınacak

Güncelleme Tarihi:

10 bin polis alınacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 16:50

Beklenen açıklama geldi ve Emniyet Genel Müdürlüğü 9 bini erkek, bini de kadın olmak üzere 10 bin polis alımı yapacağını duyurdu. Böylece 2018 yılı için polis alımı da başlamış oldu.

Haberin Devamı

10 bin polis alınacak
2018 yılında 16 bin polis alımı yapılacağının açıklanması üzerine sene başından bu yana gözler Polis Akademisi Başkanlığındaydı. Nihayet beklenen açıklama geldi ve Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin polis alacağının duyurusunu yaptı. Polis Akademisi Başkanlığı, lisans mezunu 7 bin 200 erkek ve 800 kadın; ön lisans mezunu bin 800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 10 bin öğrenci alımı yapacak.

Adaylar; Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2016 veya 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden en az 60, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı en az 70 ve üzeri puan alanlar arasından seçilecek. Adaylar, 23 Mart tarihine kadar başvuru yapabilecek ve sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören, eğitim sonunda da başarılı olan adaylar polis memuru olarak atanacak.

ÜÇ AYRI SINAV YAPILACAK
Sınavlara girecek olan adaylarda aranan şartların başında ise ön lisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak geliyor. Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için de bir ayrım yapıldı; 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı en az 48, 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı 56 taban puan veya üzerinde puan almış olması sınava girmek için yeterli olacak. Bunların dışında polis adaylarının sınav için başvuracakları tarihte herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmaması da gerekiyor. Ayrıca, kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak, erkek adaylar için de silahaltında olmamak aranan diğer
artlar.

Adaylar, Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sınavlarına girmeden önce sağlık kontrolünden geçirilecek ve ardından da fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavına girecek. Fiziki yeterlilik sınavı, adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılıyor ve başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması gerekiyor. Fiziki yeterlilik sınavından geçen adaylar; özgüven, ifade yeteneği gibi kriterlere göre mülakat sınavına giriyor.

2018 yılı için polis memurları ortalama 4 bin 370 lira net maaş alıyor. Maaş, polisin görev yerine, iline, ilin terör bölgesi olup olmadığına, ailevi durumuna ve kıdemine göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca polis memurlarına aile ve çocuk yardımı da yapılıyor. 2018 yılında aile yardımı 203 lira iken, çocuk yardımları da 25 lira ile 48 lira arasında değişiyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
· Yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

· 30 yaşından gün almış olmamak.

· Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak.

· Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki engeli bulunmamak.

· Polis olabilmek için gerekli sağlık şartlarını taşıyor olmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!