İhsan Barutçu'dan Yıldırım'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

İhsan Barutçudan Yıldırıma ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 18:35

İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Amatör Şubeler Koordinatörü Cemil Turan'ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ziyaret sonrası DHA'ya konuşan Barutçu, Aziz Yıldırım ve Cemil Turan'ı ziyaret ettiğini ve uzunca sohbet ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Daha önce de gerek Aziz Yıldırım Bey'i, gerek Mecnun'u, Tayfur Havutçu'yu, Serdal Adalı Bey'i ve Cemil Turan Bey'i ziyaret etmiştim. Bugün bir kez daha ziyaret etme fırsatını buldum. Kendileriyle biraz sohbet ettik. Hem moralleri açısından, hem de paylaşacakları bilgiler varsa diye uzunca bir sohbetimiz oldu. Oldukça moralliler. Tabii ki yaşananlar sadece onları ilgilendirmiyor. Fenerbahçe Kulübü'nü, tüm futbol camiasını ilgilendiren ve yakından takip ettikleri bir konu. Adaletin tecellisi ile beraber bu mağduriyetlerinin sona ermesini ve Türk futbolu adına hizmetlerinin devam etmesini temenni ediyoruz."

Haberin Devamı

İhsan Barutçu, hukuksal süreçle ilgili olarak da şöyle konuştu:

"Uluslararası boyutuna baktığımız zaman spor mahkemelerinde yargılanmaları gereken bir suçun bugün farklı mahkemelere taşınması insanlarda hukuka dönük kaygı oluşturuyor. Umuyoruz ki mecliste çıkartılan yasayla beraber tutukluluk süreçleri göz önünde bulundurularak bırakılmaları ya da tutuksuz yargılanmalarını oluşturulabilecek bir süreç işletilir. Toplumda, 'adaletin kestiği parmak acımaz' düşüncesi hakim bir kanaat. Eğer ortada sübute ermiş bir olay varsa mutlaka ki bunun hukuki yaptırımı olacaktır. Bundan kimse kaygı duymaz. Ancak insanlara haksız yere, abartılmış yakıştırmalarla içeride tutulmaları rahatsızlık veriyor. Buradaki tüm kulüplerimiz önemli. O kulübün başkanının ya da orada görevli kişilerin böyle bir süreç içinde bulunmaları üzüntü verici. Ancak her şeye rağmen mağdur durumda olan Aziz Yıldırım, Cemil Turan oldukça moralliler. Kendilerinden eminler ve kendileri ile ilgili kaygı duymuyorlar. Bir an önce toplumda oluşan bu bulanıklığı hukuk nezninde giderilmesini bekliyorlar."

Bu arada Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Müdürü Serkan Acar, Fenerium mağazalarından aldığı 15 adet futbol topu ve çeşitli malzemeleri Aziz Yıldırım'ın isteği üzerine sabah saatlerinde cezaevine getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!