'İhsan Alyanak' Körfez'e dönüyor

Güncelleme Tarihi:

İhsan Alyanak Körfeze dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 11:33

'İhsan Alyanak' Körfez'e dönüyor

Haberin Devamı

Körfez filosunun 14'ncü gemisi 'İhsan Alyanak' olacak

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Körfez filosuna katılacak 14'cü gemisine İzmir Belediyesi'nin eski başkanlarından İhsan Alyanak'ın adını verdi. İhsan Alyanak'ın adını taşıyan körfez vapuru, mendireğe çarptıktan sonra 2011 yılında Konak İskelesi önünde batmıştı.
İzmir Körfezi'nin toplu ulaşımda daha etkin kullanılması amacıyla özel tasarlanan, karbon kompozit malzemeden yapılan katamaran tipi 15 yolcu gemisinden 13'ünü teslim alan ve hizmete sokan İzmir Büyükşehir Belediyesi, son iki gemisini bekliyor. Körfez'de yolcu taşımacılığını sürdüren Çakabey, Dokuz Eylül gemilerinin adını Büyükşehir Belediyesi koydu. Geri kalan 11 geminin 1881 Atatürk, Soma 301, Dario Moreno, Atilla İlhan, Foça, Cengiz Kocatoros, Gürsel Aksel, Sait Altınordu, Vahap Özaltay, Metin Oktay, Gezi olan adları ise İzmirlilerin oylarıyla anketle belirlendi.
Tersanede yapımı devam eden son iki gemiden birinin adı da belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nın 17 Mart Cuma günü yapılan toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, 'İhsan Alyanak' körfez vapurunun 2011 yılında Konak İskelesi önünde battığını belirterek, İzmir Belediyesi eski Başkanı İhsan Alyanak'ın oğlunun sosyal medya hesabından babasının adının yeni körfez gemilerinden birine verilmemesine üzüldüğünü açıkladığını söyledi. Ailenin 'İhsan Alyanak' adının bir gemiye verilmesini istediğini belirten Doğan, AK Parti Grubu olarak da bunun doğru olacağını düşündüklerini söyledi.
Meclis Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla konuştuklarını ve 14'ncü gemiye İhsan Alyanak'ın adının verilmesinin kararlaştırıldığını belirtti. Belediye yetkilileri de Liman Başkanlığı'na adla ilgili başvurunun yapıldığını, tersaneye de ismin yazılması konusunda bilgi verildiğini bildirdi.
Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!