İhracatta en kötü geride kaldı

Güncelleme Tarihi:

İhracatta en kötü geride kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 23:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2016 yılında Türkiye’nin ekonomide toparlanış hazırlıklarını tamamlayıp yeniden hızlı bir yükseliş eğilimine girdiğine şahit olacağız. İhracatta en kötü geride kaldı ve yeniden yükselişe geçeceğimize dair çok güçlü emareler var. Turizmde de yeni pazarlara açılacağız” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK ekonomisinin 2016’da toparlanış hazırlıklarını tamamlayıp yeniden hızlı bir yükseliş eğilimine gireceğini anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ne terör ne de bölgesel sorunlar ne de ülkemizin önünü kesmek isteyen güçler 2023 hedeflerimizi hayata geçirmemize engel olamayacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Dünya Türk Girişimcileri Kurultayı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurultayın açılış konuşmasında, yurtdışından gelen işadamı ve girişimcilere, “Anavatanınıza, Türkiye’ye, ülkemizin göz bebeği İstanbul’umuza hoş geldiniz” diye seslendi.

İHRACAT ARTACAK

İhracatta en kötü geride kaldı


Haberin Devamı

İhracattaki gerilemeye de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Olayı farklı yerlere çekme gayreti içinde olanlar olabilir. Biz işimize bakacağız. Yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Otomobil satışlarında geçtiğimiz yıl 726 bin adetle rekor kırılmıştır. Bu yılda satışlar aynı seviyede devam ediyor. Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşya satışlarındaki artış eğilimi sürüyor. Bunlar bir refah düzeyinin ifadesi değil mi? İhracatımızda pek çok olumsuzluğun bir araya gelmesinden dolayı bir gerileme yaşadık. Bu anlamda en kötünün geride kaldığına ve yeniden yükselişe geçeceğimize dair çok güçlü emareler var.

TURİZME YENİ PAZAR

Turizmde de yine konjonktüre bağlı sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu alanda da yeni pazarlara açılarak inşallah kayıplarımızı hızla telafi edeceğiz. Petrol fiyatlarındaki düşüş ve ithalatındaki azalış sebebiyle, ekonomideki en önemli sorunu gösterilen cari açık konusunda olumlu yönde ilerlemeyi de sağladık. Enflasyon yüzde 10 seviyesinin altındaki seyrini sürdürüyor. İşsizlik konusunda toplam istihdamda geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre yaklaşık 700 bin kişilik artış olmasına rağmen, iş gücüne katılım oranındaki yükseliş sebebiyle kısmı bir artış var gibi gözüküyor. Aslında istihdamla ilgili genel veriler olumlu yönde ilerlendiğine işaret veriyor.

Haberin Devamı

YANINIZDAYIZ MESAJI

Biz de üretimimizi yüksek teknolojiye kaydırarak, dış ticareti geliştirici finansman imkanlarını arttırarak yeni pazarlar bularak, rekabet düzeyimizi yükselterek bu konuda üzerimize düşenleri yapmalıyız. Bu yöndeki çabalarında işadamlarımızın, girişimcilerimizin daima yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.”

Çağdaş alperenler

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün yer kürenin dört bir yanında işinin, kazancının, ekmeğinin peşinde olan işadamlarımızın, profesyonel meslek erbabı kardeşlerimizin her biri birer çağdaş alperendir. Sizler kendinizle, kendi işinizle birlikte Türkiye’yi tarihi, kültürü ve değerleriyle birlikte aziz milletimizi de temsil ediyorsunuz. Sizler bulunduğunuz yerlerde oturuşunuzla, kalkışınızla, hayat biçiminizle, iş yapma tarzınızla ülkenizin ve milletimizin birer elçisi birer temsilcisi olduğunuzu asla unutmamalısınız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!