İhracatta en hızlı büyüyen 10 şirket

Güncelleme Tarihi:

İhracatta en hızlı büyüyen 10 şirket
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 11:36

All World Network ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği son yıllardaki büyüme oranları ile en hızlı gelişmeyi gösteren şirketleri mercek altına alıyor. İşte ihracatta en hızlı büyüyen 10 şirket...

Haberin Devamı

Küresel ölçekte yaptıkları faaliyet oranları ve elde ettikleri kar marjları ile adından söz ettiren Türk şirketleri ihracat artış oranları ile de ekonomiye katkı sağlıyor. All World Network ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği son yıllardaki büyüme oranları ile en hızlı gelişmeyi gösteren şirketleri mercek altına alıyor.

E-ticaret, makine üretim ve imalatı ile bulut bilişim çözümleri gibi sektörlerin yanında tarım, imalat ve inşaat sektörleri de hızla büyüyen şirketlerin faaliyet gösterdikleri sektörler arasına girmeyi başardı. En hızlı büyüme kaydeden şirketlerin ortak özellikleri arasında girişim hayatına yeni atılan ve oldukça yeni kurulan şirketlerin varlığı da dikkat çekiyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Gaziantep ihracat artışına sahip şirketlerin kümelendiği iller arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

İşte ihracatta en hızlı büyüme kaydeden şirketler:

1. Alco İçecek ve Tüketim

İzmir'de kurulan Alco içecek şirketi gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren bir kuruluş. %2243 büyüme oranı ile dikkatleri üzerine çeken şirketin satış rakamları ise 20-50 milyon lira arasında.

2. Cici Çikolata

Gıda ve içecek maddeleri ile büyüme kaydeden bir diğer şirket ise İstanbul menşeli Cici Çikolata A.Ş. %1858 büyüme oranı açıklayan şirketin çalışan sayısı ise 500.

3. Sakarya Vagon Sanayi

%1560 büyüme oranına sahip olan ve Sakarya'da kurulan ulaşım araçları üreticisi Sakarya Vagon Sanayi, 5 ile 10 milyon arasında değişen satış oranlarına sahip.

4. Elma Sepeti

Ankara'da kurulan ve e-ticaret alanında faaliyet gösteren Elma Sepeti, %1050 büyüme oranına ve 51 çalışana sahip.

İhracatta en hızlı büyüyen 10 şirket

5. Mensace Mermer

Kayseri menşeli şirket Mensace Mermer, 149  çalışanı ve %730 büyüme oranı ile en hızlı büyüyen şirketler arasında.

6. Elginsan Narenciye

Gıda ve İçecek üretimi yapan Mersin kuruluşlu firma Elginsan Narenciye, %620 büyüme oranı ve 177 çalışanı ile hizmet veriyor.

7. Nurmet Çelik

Haberin Devamı

Hatay'da demir - çelik üretimi yapan Nurmet çelik, 50-100 milyon satış oranı ve 83 kişilik ekibi ile ihracatta en hızlı büyüyen şirketler arasında.

8. Teknokon Makine

İnşaat ve makine alanında faaliyet gösteren Kocaeli menşeli firma Teknokon, 20-50 milyon satış oranı ile kendi alanında hatırı sayılır bir yer edinmeyi başarıyor.

İhracatta en hızlı büyüyen 10 şirket

9. İntermey İmalat

Ankara'da gıda ve içecek üzerine hizmet veren İntermey İmalat, %1796 büyüme oranına ve 263 kişilik bir ekibe sahip.

10. Reysaş Teknoloji

Ankara'da bilgi teknolojileri, yazılım ve tedarik alanında hizmet veren Reysaş Teknoloji %7418 büyüme oranı ve 10-20 milyon çalışan sayısı ile ihracatta en hızlı büyüyen şirketlerin başında geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!