İhracatçıya kılavuz olacaklar

Güncelleme Tarihi:

İhracatçıya kılavuz olacaklar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 11:23

İhracatçıya kılavuz olacaklar

Haberin Devamı

DENİZLİ Ticaret Odası (DTO) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Kuzey Afrika pazarına açılarak, ticaret yapmak isteyen işadamlarının kılavuz kaptanı olacak. DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan arasında imzalanan protokolle düzenlenecek eğitimler sayesinde ihracatçılara, Fas, Cezayir ve Tunus'la ticaret imkanları ve hukuki şartlar anlatılacak.

DTO, GEKA Kuzey Afrika ülkelerine ticaret yapmak isteyen işadamlarına yönelik eğitim protokolü imzaladı. DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan tarafından imzalanan protokolle, Türkiye için alternatif pazar özelliği taşıyan Fas, Cezayir ve Tunus ile ticaret yapmak isteyen girişimcilere bu ülkelerdeki pazarları tanıtmak amacıyla eğitim verilecek. 28 Şubat'ta başlayacak eğitimlerde ilk etapta, 20 firmaya eğitim verilmesi planlanıyor.

İmza töreninde konuşan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, öncelikli görevlerinin girişimcilerin önünü açmak olduğunu söyledi. Düzenleyecekleri eğitim programlarıyla Kuzey Afrika ülkelerindeki piyasa yapısını girişimcilere aktaracaklarını belirterek, "Denizli Ticaret Odası olarak ihracatçıya adeta bir kılavuz kaptan misali yol göstereceğiz. Afrika pazarı, ihracatçılarımız açısından oldukça cazip olmakla birlikte, yabancı bir pazar. Bu noktada biz üzerimize düşeni yaptık. Fas, Cezayir ve Tunus gibi ülkelere gittik, ön araştırma yaptık. Şimdi bu araştırmamız sonucunda elde ettiğimiz bilgileri, ihracatçılarımıza bu eğitim kapsamında aktaracağız" dedi.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ise projenin ortağı olmaktan dolayı memnun olduklarını ifade etti. Akdoğan, "GEKA olarak ülke ekonomisine katkı sağlayan her projeye destek oluyoruz. Denizli Ticaret Odası ile de bu anlamda işbirliği yapmanın memnuniyeti içerisindeyiz" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!