İhracatçılar büyüme rakamlarından memnun

Güncelleme Tarihi:

İhracatçılar büyüme rakamlarından memnun
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 14:20

İhracatçılar büyüme rakamlarından memnun

Haberin Devamı

DENİZLİ İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan büyüme rakamlarının sevindirici ve motive edici olduğunu söyledi. Dördüncü çeyrekte Türkiye'nin yüzde 3.5, yıl genelinde ise 2.9 büyümesini değerlendiren Kocasert, "2016 yılında ülkemiz ekonomisinin yüzde 2.2 büyümesi öngörülüyordu. Beklentilerin üzerinde gelen büyüme verileri, oldukça sevindirici ve motive edici" dedi.

TÜİK tarafından açıklanan büyüme oranlarını yazılı açıklamayla değerlendiren TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, şunları belirtti:

"Özellikle yılın 3. çeyreğinde ekonomimizde bir daralma söz konusuydu. 15 Temmuz hain darbe girişimi başta olmak üzere, 9'ar günlük Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleri bu daralmada önemli rol oynamıştı. Yine 3. çeyrekte yaşanan küresel gelişmeleri ele aldığımızda, Birleşik Krallık'ın Brexit kararı ile Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecinden, küresel piyasalarda yaşanan risklerden ve çevre ülkelerimizde yaşanan sıkıntılardan da etkilenmiştik. Açıklanan büyüme oranlarının beklentilerin üzerinde olması sevindirici ve motive edici."

Bu yıl genelinde büyüme seyrinin devam edeceği kanaatinde olduğunu söyleyen Kocasert, "Son dönemlerde, hükümet tarafından açıklanan destekler ve gerçekleştirilen yapısal reformlar ile 2017 yılında dünya ticaretinde süregelen olumlu havayı bir arada değerlendirdiğimizde, yıl genelinde büyüme seyrinin devam edeceği kanaatindeyim. Yatırımların yüzde 2 artması ve kamu harcamalarının da büyümeye verdiği pozitif katkının devam etmesi, ekonomimize ilişkin olumlu sinyallerin süreceğini gösteriyor. Özellikle, verilen teşvikler ve desteklerle birlikte, 2017 yılında ihracatın da büyümeye pozitif katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!